Brzinska torta sa keksom i čokoladnom kremom gotova za čas jako ukusna kad je dobro ohladite i kad ostoji podsjeća na sladoled.
Potrebno :
500 gr petit keksa
Za kremu :
1 l mlijeka
3 pudinga od čokolade
7 kašika šećera
100 gr margarina
Za dekoraciju :
250 ml slatko vrhnje
čokolada može u prahu ili rendana
Priprema :
Puding umutiti sa malo mlijeka a ostatak mlijeka staviti da zakuha sa šećerom pa skuhati puding . U vruć ne baš vrel puding dodati margarin i izraditi mikserom .
Zatim uzeti kalup za torte sa obručem što se skida promjera 24-26 Kekse poredati po kalupu onaj koi se neuklapa izlomiti i popuniti rupice i mazati pudingom tako raditi dok ne potrošite sve .Kekse nije potrebno namakati u mlijeko sami otpuste dok ostoje a i vruć puding ih omekša .Ostaviti tortu u frižider da se malo ohladi a vi za to vrijeme umutite slatko vrhnje pa dekorišite tortu .
Tortu je najbolje napraviti naveče da preko noći odstoi u frižideru da keks otpusi i ukusi prožmu .Ohdlađenu tortu izvaditi iz frižideraskloniti obruč i rezati na komade te poslužiti .Izgled i ukus su fantastični vjerujte .
Prijatno!