Jednostavno tope se u ustima . Potrebno :
2 žumanjka
1 čaša kiselog vrhnja sa najviše masnoće (180 -200)gr
1 prašak za pecivo
100 gr kokosovog brašna
150 -200 g brašna
Jedna čaša ulja (časa od kajmaka )
Za zaljev:
1i 1/2po čaša šećera
1 i 1/2 vode
1 vanilin šećer
Priprema :
Umutiti kašikom žumanjke dodati kiselo vrhnje i to dobro sjediniti dodati pola kokosovog brašna , brašno i prašak za pecivo .Sve dobro izmiješajte tijesto je nešto mekše nego za klasične hurmašice .Kašikicom vadite tijesto i stavite u ostatak kokosovog brašna pa rukama oblikujete hurmašice što sitnije (kao smoki)to će biti ukusnije al nebrinite narastu i kad ih budete redali u pomašćenu tepsiju odmaknite malo .Poredane hormašice prelite sa uljem i stavite da se peku u zagrijanoj rerni 180 stepeni .nekih 15 -20minuta .Hurmašice dok se peku pripremite zaljev umutite vodu i šećer mutite dok se šećer ne otopi nije potrebno kuhat .
Zaliti vrele hormašice .Poklopiti tepsijom da se zaljev upije i da se ohlade po želji možete posuti ostatkom kokosa u kojem ste valjali tijesto .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar