Ne baš zahtjevno jelo a jako ukusno i zdravo .
Potrebno:1 kg janjetine
650 g svježeg kupusa
300 g krompira
2-3 mrkve veće
125 g korijena celera
2 glavice luka
2-3 čehna bijelog luka
peršunov list
so,
biber
Priprema :
Stavite kuhati janjetinu u komadu. Dodajte mrkvu, celer i luk narezane sitnije komade ne presitno te kuhajte dok ne bude napola gotovo.
Dodajte krompir, isječeno na veće komade a kupus narezan četvrtine ako je manja glavica ili veće komade obavezno sa onim sredinom od korijena što ga drži da se listovi ne raspadnu treba da ostane u komadu i bijeli luk sitno isječen i skuhajte do kraja.
Po potrebi dodaje još soli i bibera . Kad je janjetina kuhana, izvadite je i narežite na manje komade te vratite u posudu dodajte sitno sjeckani peršun i kuhajte još par minuta samo da peršun omekša i da svoju aromu .Poslužite toplo uz domaći kruh /hljeb .
Priprema :
Stavite kuhati janjetinu u komadu. Dodajte mrkvu, celer i luk narezane sitnije komade ne presitno te kuhajte dok ne bude napola gotovo.
Dodajte krompir, isječeno na veće komade a kupus narezan četvrtine ako je manja glavica ili veće komade obavezno sa onim sredinom od korijena što ga drži da se listovi ne raspadnu treba da ostane u komadu i bijeli luk sitno isječen i skuhajte do kraja.
Po potrebi dodaje još soli i bibera . Kad je janjetina kuhana, izvadite je i narežite na manje komade te vratite u posudu dodajte sitno sjeckani peršun i kuhajte još par minuta samo da peršun omekša i da svoju aromu .Poslužite toplo uz domaći kruh /hljeb .
Prijatno .
Savjet za bolji ukus prilikom kuhanja možete dodati i svježi paradajz on daje posebnu aromu .
Nema komentara:
Objavi komentar