petak, 6. srpnja 2018.

Veoma ukusni pileći ražnjići u marinadi -Ukusan i slasan ručak za 20 min




Veoma ukusno i sočno  pileće meso a marinada mu daje poseban šmek (aromu )Ručak gotov za dvadesetak minuta s tim što smo noć prije pripremili marinadu i stavili meso u nju. Ovo se osobito preporučuje za one koi rade  i nemaju baš puno vremena za pripremanje ručka .

Potrebno:

600 g pilećih fileta
 1 kašika crvene mljevene paprike (ako volite ljuto može i ljuta)
1 kašika kumina
1 kašika korijander
2 grančice ruzmarina
 2 čehna bijelog luka
3  kašike ulja
 2 kašike sirće
I još  po želji :
nasjeckana paprika 
sitni paradajz šeri (rajčica)
tikvica 
patlidzan


Priprema :

U velikoj posudi napravimo marinadu tako da pomiješamo papriku, kumin, korijander, i isjeckani ruzmarin , bijeli luk , ulje i sirće.
Zatim u marinadu dodamo pileće filete narezane po želji i ostavimo pokriveno preko noći u frižideru .
Nakon što je meso odstajalo u marinadi, stavljamo ga na štapiće za ražnjiće.Na štapiće možete neizmjenično  i nasječenu tikvicu ,patlidzan i papriku šeri rajčicu šta imate . Tako ćete ujedno imat i prilog .Svo povće osim šeri paradajza isiječete na kockice .
Zatim ražnjiće stavimo peći na ugrijanu grill tavu i pečemo oko 5 minuta sa svake strane.
Nakon što su ražnjići gotovi maknemo ih s tave te poslužimo vruće uz  kiselu pavlaku  ili po želji prilog  (kuhanu rižu spovrćem  ili ša već želite ) .
Savjet :
Ako vam se neda pripremati ražnjiće meso će svakako biti ukusno i sočno ako ga i samo ispečete u  tavi.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar