Veoma ukusno i sočno pileće meso a marinada mu daje poseban šmek (aromu )Ručak gotov za dvadesetak minuta s tim što smo noć prije pripremili marinadu i stavili meso u nju. Ovo se osobito preporučuje za one koi rade i nemaju baš puno vremena za pripremanje ručka .
Potrebno:
600 g pilećih fileta
1 kašika crvene mljevene paprike (ako volite ljuto može i ljuta)
1 kašika kumina
1 kašika korijander
2 grančice ruzmarina
2 čehna bijelog luka
3 kašike ulja
2 kašike sirće
Potrebno:
600 g pilećih fileta
1 kašika crvene mljevene paprike (ako volite ljuto može i ljuta)
1 kašika kumina
1 kašika korijander
2 grančice ruzmarina
2 čehna bijelog luka
3 kašike ulja
2 kašike sirće
I još po želji :
nasjeckana paprika
nasjeckana paprika
sitni paradajz šeri (rajčica)
tikvica
tikvica
patlidzan
Priprema :
U velikoj posudi napravimo marinadu tako da pomiješamo papriku, kumin, korijander, i isjeckani ruzmarin , bijeli luk , ulje i sirće.
Zatim u marinadu dodamo pileće filete narezane po želji i ostavimo pokriveno preko noći u frižideru .
Nakon što je meso odstajalo u marinadi, stavljamo ga na štapiće za ražnjiće.Na štapiće možete neizmjenično i nasječenu tikvicu ,patlidzan i papriku šeri rajčicu šta imate . Tako ćete ujedno imat i prilog .Svo povće osim šeri paradajza isiječete na kockice .
Zatim ražnjiće stavimo peći na ugrijanu grill tavu i pečemo oko 5 minuta sa svake strane.
Nakon što su ražnjići gotovi maknemo ih s tave te poslužimo vruće uz kiselu pavlaku ili po želji prilog (kuhanu rižu spovrćem ili ša već želite ) .
Priprema :
U velikoj posudi napravimo marinadu tako da pomiješamo papriku, kumin, korijander, i isjeckani ruzmarin , bijeli luk , ulje i sirće.
Zatim u marinadu dodamo pileće filete narezane po želji i ostavimo pokriveno preko noći u frižideru .
Nakon što je meso odstajalo u marinadi, stavljamo ga na štapiće za ražnjiće.Na štapiće možete neizmjenično i nasječenu tikvicu ,patlidzan i papriku šeri rajčicu šta imate . Tako ćete ujedno imat i prilog .Svo povće osim šeri paradajza isiječete na kockice .
Zatim ražnjiće stavimo peći na ugrijanu grill tavu i pečemo oko 5 minuta sa svake strane.
Nakon što su ražnjići gotovi maknemo ih s tave te poslužimo vruće uz kiselu pavlaku ili po želji prilog (kuhanu rižu spovrćem ili ša već želite ) .
Savjet :
Ako vam se neda pripremati ražnjiće meso će svakako biti ukusno i sočno ako ga i samo ispečete u tavi.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar