Idealna poslastica za ljetne dane ne puno zahtjevna a jako ukusna i osvjžavajuća .
Potrebno
Za koru :
3 jaja
3 kašike šečera
3 kašike brašna
pola praška za pecivo
1 velika kašika kakaa
Za kremu 1:
500 ml slatkog vrhnja
200 gr čokolade za kuhanje
Za kremu 2 :
300 gr malina
500 ml slatkog vrhnja
1 šlag fix
2-3 kašike šečera u prahu
Za dekoraciju :
čokoladni dražei ili krupno narendana čokolada
Priprema
Za koru:
Razdvoite zumanje od belanjaka .Žumanjke umutite sa šećerom a bjelanjke posebno umutite u čvrst snijeg zatim im dodajte umućene žumanjke muteći najmanom brzinom te dodajte brašno pomiješano sa kakaom i praškom za pecivo polako to umutite kuhačom .Smjesu izlite u namašćen kalup i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni nekih 15-20 min zavisno od vaše rerne .Pečenu koru ostavite da se ohladi .
Za prvu kremu:
Stavite vrhnje na vatrui i dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i mješajte da se čokolada istopi vrhnje nesmije da zakuha .Smjesu ostavite da se ohladi u potpunosti na sobnoj temperaturi i nekih sat vremena u frižideru kad je izvadite iz frižidera ponovo je izmiješajte mikserom .
Za kremu 2 :
Polovinu malina izblendajte u blenderu i dodajte šećer u prahu a vrhnje umutite u čvrst šlag sa krem fix te dodajte izblendane maline i sve izmiješate .
Slaganje :
Koru ako imate soka od malina malo poprskajte pa onda nanesite kremu jedan zatim neizmjenično poredajte čitave maline ostavte malo i za dekoraciju .Preko malina premažite kremu sa malinama .Zatim dekorišite sa malinama i čokoladnim dražeima ili krupno narendanom čokoladom .Tortu ostavite u frižider da se dobro ohladi bar 3 sata .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar