srijeda, 4. srpnja 2018.

Ledena čokoladna torta sa malinama !



Idealna poslastica za ljetne dane  ne puno zahtjevna  a jako ukusna i osvjžavajuća .

Potrebno 
Za koru :

3 jaja 
3 kašike šečera 
3 kašike brašna 
pola praška za pecivo 
1 velika kašika kakaa

Za kremu 1:
500 ml slatkog vrhnja 
200 gr čokolade za kuhanje

Za kremu 2 :
300 gr malina 
500 ml slatkog vrhnja 
1 šlag fix
2-3 kašike šečera u prahu

Za dekoraciju :
čokoladni  dražei ili krupno narendana čokolada 

Priprema 
Za koru:
Razdvoite zumanje od belanjaka .Žumanjke umutite sa šećerom a bjelanjke posebno umutite u čvrst snijeg zatim im dodajte umućene žumanjke muteći najmanom brzinom te dodajte brašno pomiješano sa kakaom i praškom za pecivo polako to umutite kuhačom .Smjesu izlite u namašćen  kalup  i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni nekih 15-20 min zavisno od vaše  rerne .Pečenu koru ostavite da se ohladi .
Za prvu kremu:
Stavite vrhnje na vatrui i dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i mješajte da se čokolada istopi vrhnje nesmije da zakuha .Smjesu ostavite da se ohladi u potpunosti  na sobnoj temperaturi i nekih sat vremena u frižideru kad je izvadite iz frižidera ponovo je izmiješajte mikserom .

Za kremu 2 :
Polovinu malina izblendajte u blenderu i dodajte šećer u prahu a vrhnje umutite u čvrst šlag sa krem fix te dodajte izblendane maline i sve izmiješate .
Slaganje :
Koru ako imate soka od malina malo poprskajte pa onda nanesite kremu jedan zatim neizmjenično poredajte čitave maline  ostavte malo i za dekoraciju .Preko malina premažite kremu sa malinama .Zatim dekorišite sa malinama i čokoladnim dražeima ili krupno narendanom čokoladom .Tortu ostavite u frižider da se dobro ohladi  bar 3 sata .
Prijatno!


Nema komentara:

Objavi komentar