četvrtak, 12. srpnja 2018.

Izled i ukus su fantastični :Čokoladna brzinska torta bez pečenja !


Brzinska torta sa keksom i čokoladnom kremom  gotova za čas jako ukusna kad je dobro ohladite i kad ostoji podsjeća na sladoled.

Potrebno :
500 gr petit keksa 

Za kremu :

1 l mlijeka 
3 pudinga od čokolade 
7 kašika šećera
100 gr margarina 

Za dekoraciju :
250 ml slatko vrhnje 
čokolada može u prahu ili rendana 

Priprema : 
Puding umutiti sa malo mlijeka a ostatak mlijeka staviti da zakuha sa šećerom pa skuhati puding . U vruć ne baš vrel puding dodati margarin i  izraditi mikserom .
Zatim uzeti kalup za torte sa obručem  što se skida promjera 24-26 Kekse poredati po kalupu onaj koi se neuklapa izlomiti i popuniti rupice  i mazati pudingom tako raditi dok ne potrošite sve .Kekse nije potrebno namakati u mlijeko sami otpuste dok ostoje a i vruć puding ih omekša .Ostaviti tortu u frižider da se malo ohladi a vi za to vrijeme umutite slatko vrhnje pa dekorišite tortu .
Tortu je najbolje napraviti naveče da preko noći odstoi u frižideru da keks otpusi i ukusi prožmu .Ohdlađenu tortu izvaditi iz frižideraskloniti obruč i rezati na komade te poslužiti .Izgled i ukus su fantastični vjerujte  .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar