Za podlogu :
600 g keksa digestive
150 g omekšalog maslaca
Za mousse:
300 g čokolade
5 jaja
50 g šećera u prahu
300 ml slatkog vrhnja
Priprema
Za podlogu:
Izmrviti kekese(stavite u kesu pa izgniječite oklagijom za kolače ), dodati u omekšali izrađeni maslac i rukama dobro pomješajte smjesu da se sjedini keks i maslac .
Za mousse:
Žumanjke i šećer kuhajte na pari petnaestak minuta, uz neprekidno miješanje.
Otopite čokoladu pa je dodajte smjesi od žumanjaka i šećera, a zatim ohladite pa dodajte još prohladeni snijeg od bjelanjaka umućen na pari i tučeno slatko vrhnje.Sve lijepo sjedinite
Za ganache:
Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, pa njome prelijete čokoladu izlomljenu na komadiće. Miješajte dok se čokolada ne rastopi.
Slaganje:
Stavite 1/3 smjese od Digestive keksa na pleh za kolače. Izravnajte, pritisnite da bude kompaktna, pa na nju stavite polovicu pripremljenog moussa.
Stavite zatim još 1/3 smjese od keksa, pa drugu polovinu moussa i na kraju preostalu količinu smjese od keksa.
Na vrh stavite ganache od tamne čokolade, a na kraju kolač pospite komadiće čokolade.
600 g keksa digestive
150 g omekšalog maslaca
Za mousse:
300 g čokolade
5 jaja
50 g šećera u prahu
300 ml slatkog vrhnja
Za ganache:
200 g tamne čokolade
100 ml slatkog vrhnja
Za ukras:
100 grama čokolade za ukas mrvice il komadići
200 g tamne čokolade
100 ml slatkog vrhnja
Za ukras:
100 grama čokolade za ukas mrvice il komadići
Priprema
Za podlogu:
Izmrviti kekese(stavite u kesu pa izgniječite oklagijom za kolače ), dodati u omekšali izrađeni maslac i rukama dobro pomješajte smjesu da se sjedini keks i maslac .
Za mousse:
Žumanjke i šećer kuhajte na pari petnaestak minuta, uz neprekidno miješanje.
Otopite čokoladu pa je dodajte smjesi od žumanjaka i šećera, a zatim ohladite pa dodajte još prohladeni snijeg od bjelanjaka umućen na pari i tučeno slatko vrhnje.Sve lijepo sjedinite
Za ganache:
Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, pa njome prelijete čokoladu izlomljenu na komadiće. Miješajte dok se čokolada ne rastopi.
Slaganje:
Stavite 1/3 smjese od Digestive keksa na pleh za kolače. Izravnajte, pritisnite da bude kompaktna, pa na nju stavite polovicu pripremljenog moussa.
Stavite zatim još 1/3 smjese od keksa, pa drugu polovinu moussa i na kraju preostalu količinu smjese od keksa.
Na vrh stavite ganache od tamne čokolade, a na kraju kolač pospite komadiće čokolade.
Dobro ohladite u frižideru zatim sijecite na kocke i poslužite .
Vjerujte uživaćete u svakom zalogaju ove poslastice ja sam načisto oduševljena .
Prijatno!