Potrebno
Za tijesto :4 jaja
1 dcl ulja
4 dcl. vode
prstohvat soli
300 gr brašna
pola praška za pecivo
Za Preliv:
1 kg šećera
1 l vode
1 limun
Priprema
Za tijesto :
Staviti vodu i ulje da provri, dodati so, pomeriti sa vatre i dodati brašno izmešano sa praškom za pecivo, ostaviti da se na pola ohladi i onda dodati jaja i sve dobro sjediniti, staviti masu u špric i istiskivati na pleh podmazam margarinom, staviti da peče na temperaturi pećnice 200 stepeni nekih 20 -25 min zavisno od pecnice i kad je pečeno zaliti hladnim prelivom.
1 dcl ulja
4 dcl. vode
prstohvat soli
300 gr brašna
pola praška za pecivo
Za Preliv:
1 kg šećera
1 l vode
1 limun
Priprema
Za tijesto :
Staviti vodu i ulje da provri, dodati so, pomeriti sa vatre i dodati brašno izmešano sa praškom za pecivo, ostaviti da se na pola ohladi i onda dodati jaja i sve dobro sjediniti, staviti masu u špric i istiskivati na pleh podmazam margarinom, staviti da peče na temperaturi pećnice 200 stepeni nekih 20 -25 min zavisno od pecnice i kad je pečeno zaliti hladnim prelivom.
Za preliv kao i za tulumbe koje pržimo u ulju ukuhati vodu , šećer i limun u gust sirup.Ako volite miris vanilije možete dodati i vanilin šećer u preliv .
Tulumbe ohladiti i poslužiti .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar