Potrebno
Za podlogu :
350g Paris nero keksa (ili po izboru)
4 kašike pune otopljenoga margarina /maslaca
4 kašike tostiranih mljevenih lješnjaka
2-3 kašike vode
Za cheesecake:
400 g ABC sira
3 kašike Linolade
1,5 dl zaslađenog kondenziranog mlijeka
100 g otopljene tamne čokolade
6 dl Tekućeg biljnog šlaga
1 mljevena želatina
Za ganache:
150 g čokolade po želji
1 dl slatkog vrhnja
1/2 dl zaslađenog kondenziranoga mlijeka
Priprema
Za podlogu :
U multipraktiku usitniti kekse, dodati otopljeni maslac/margarin, lješnjake i vodu. Trebate dobiti rahlu masu koja se pomalo gruda. Utisnuti podlogu u kalup veličine 20×30 (moj je 17×30) i ostaviti u frižideru da se stisne.
U multipraktiku usitniti kekse, dodati otopljeni maslac/margarin, lješnjake i vodu. Trebate dobiti rahlu masu koja se pomalo gruda. Utisnuti podlogu u kalup veličine 20×30 (moj je 17×30) i ostaviti u frižideru da se stisne.
Za cheesecake:
Želatinu natopiti prema uputama da nabubri. Izmiksati ABC sir, kond. mlijeko, linoladu, otopljenu čokoladu.
Miksati šlag i umiješati u kremu od sira. Dodati otopljenu želatinu po malo uz stalno miješanje.
Pripremljenu kremu staviti na koru, poravnati i staviti u frižider dok pripremamo ganache.
Želatinu natopiti prema uputama da nabubri. Izmiksati ABC sir, kond. mlijeko, linoladu, otopljenu čokoladu.
Miksati šlag i umiješati u kremu od sira. Dodati otopljenu želatinu po malo uz stalno miješanje.
Pripremljenu kremu staviti na koru, poravnati i staviti u frižider dok pripremamo ganache.
Za ganache:
Ugrijati vrhnje i kond. mlijeko, ne uzavrijeti i preliti preko usitnjene čokolade, promiješati i ganache.Malo prohladiti preliti preko kreme.
Kolač dobro ohladiti u frižideru prije služenja .
Kolač dobro ohladiti u frižideru prije služenja .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar