srijeda, 17. siječnja 2018.

Nepečeni kolač koji će osvoijiti svakog sladokusca!



Potrebno

Za podlogu :


350g Paris nero keksa (ili po izboru)
4 kašike pune otopljenoga margarina /maslaca
4 kašike tostiranih mljevenih lješnjaka
2-3 kašike vode

Za cheesecake:

400 g ABC sira
3 kašike Linolade
1,5 dl zaslađenog kondenziranog mlijeka
100 g otopljene tamne čokolade
6 dl Tekućeg biljnog šlaga
1 mljevena želatina

Za ganache:

150 g čokolade po želji
1 dl slatkog vrhnja
1/2 dl zaslađenog kondenziranoga mlijeka

Priprema

Za podlogu :
 U multipraktiku usitniti kekse, dodati otopljeni maslac/margarin, lješnjake i vodu. Trebate dobiti rahlu masu koja se pomalo gruda. Utisnuti podlogu u kalup veličine 20×30 (moj je 17×30) i ostaviti u frižideru  da se stisne.
Za cheesecake:
Želatinu natopiti prema uputama da nabubri. Izmiksati ABC sir, kond. mlijeko, linoladu, otopljenu čokoladu.
 Miksati šlag i umiješati u kremu od sira. Dodati otopljenu želatinu po malo uz stalno miješanje.
 Pripremljenu kremu staviti na koru, poravnati i staviti u frižider dok pripremamo ganache. 

Za ganache:
Ugrijati vrhnje i kond. mlijeko, ne uzavrijeti i preliti preko usitnjene čokolade, promiješati i ganache.Malo prohladiti  preliti preko kreme.
 Kolač dobro ohladiti u frižideru  prije služenja .

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar