četvrtak, 18. siječnja 2018.

Meni jedan od najdražih kolača :Nutela kocke !



Potrebno

Za kremu :


7dcl mlijeka
7 žumanjaka
7kašika  šećera
2  vanilija pudinga
150g maslaca ili margarina
3 vanilin šećera

Za koru/biskit :

7 bjelanjaka
100g krupno sjeckanog lješnjaka ili oraha
150g šećera
1 kašika  limunovog soka
50g mljevenih lješnjaka ili oraha
pola praška za pecivo
2 kašike  glatkog brašna

I još :
200g nutelle
malo mlijeka
240g petit keksa
250 ml vrhnja za šlag

Priprema
Za kremu :

Bjelanjke odvojite od žumanjka. Mlijeku oduzmite otprilike 3 dcl dcl, kako biste u manjoj posudici razmutili prah pudinga i žumanjke. Ostatak mlijeka zajedno sa šećerom stavite da zakuha, pa mu dodajte razmućeni puding i žumanjke. Kuhajte dok se ne zgusne. Stavite na hlađenje prekriveno prijanjajućom folijom.

Za koru/biskvit  :
 Pećnicu upalite na 150 C i ostavite ju da se grije. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg postepeno dodavajući šećer, na kraju dodajte limunov sok, mljevene lješnjake, ili orahe, glatko brašno i prašak za pecivo. Sve skupa spojite kuhačom . Smjesu od bjelanjaka rasporedite po lješnjacima ili orasima, poravnajte i peći 15-20 minuta. Pečeni biskvit preokrenite tako da lješnjaci budu gore, stavite ga na tepsiju ili kalup u kojem ćete slagati kolač. 
Premažite ga s nutellom. Zatim slijedi sloj petit keksa. Pripremite si malo mlijeka, svaki keks malo namočite u mlijeko, pa ga stavite na sloj nutelle. Margarin ili maslac izmiksajte da bude pjenast. Zatim ga dodajte u kremu, pa sve skupa dobro izmiksajte. Premažite kremu preko petit keksa. Na kraju ukrasite umućenim šlagom  šlagom.Dekorišite po želji moze rendana čokolada ili ša imate .
Kolač ohladite pa sijecite na štanglice ili kocke pa poslužite .
Napomena :Ako želite dojam torte možete staviti još jedan red keksa pošto ima dosta kreme .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar