Potrebno:
Za biskvit:
8 bjelanjaka
100 g šećera
0,5 dl ulja
30 g gustina
100 g kokosovog brašna
6 g praška za pecivo
Za kremu:
6 dl mlijeka
8 žumanjaka
50 g gustina
50 g šećera
1 vanilin šećer
130 g maslaca
I još za kreme:
50 g čokolade za kuhanje
100 g tostiranih mljevenih lješnjaka
100 g plazme mljevene
4 kašike mlijeka
50 g bijele čokolade
Priprema
Za Biskvit
Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer. U snijeg kuhačom lagano umiješati navedene sastojke i smjesu uliti u veliku tepsiju (40 cm x 30 cm) obloženu masnim papirom. Biskvit peći u pećnici zagrijanoj na 180 ˚C 10 – 12 min. Pečeni biskvit prebaciti na vlažnu kuhinjsku krpu i uviti u roladu.
Za Kremu:
Žumanjke, šećer, vanilin šećer i gustin umutiti mikserom te lagano ulijevati prokuhano mlijeko uz stalno miješanje. Kremu kuhati na laganoj vatri dok ne dobije gustoću pudinga. Ohladiti. U hladnu kremu mikserom umutiti izrađeni maslac.
Kremu podijeliti na 3 jednaka dijela.
U jedan dio kreme dodati otopljenu čokoladu i mljevene oguljene lješnjake. Kremom premazati biskvit i hladiti u zamrzivaču dok se priprema druga krema.
U drugi dio kreme dodati 100 g Plazme Mljevene i 4 žlice hladnog mlijeka. Kremu premazati preko crne kreme te uviti roladu. Roladu hladiti u hladnjaku dok se priprema treća krema.
U treći dio kreme umiješati otopljenu bijelu čokoladu te premazati roladu, ukrasiti mljevenom pazmom i ohladiti dobro u frižideru pa poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar