Potrebno:
1 list oblatne
200 gr marcipana
100 ml slatke pavlake
100 gr čokolade
1 kašika meda
1 puna kašika nutelle
Priprema:
Prvo pripremiti ganache krem: U šerpicu sipati slatku pavlaku i čokoladu izlomljenu na kockice. Staviti na vatru da se greje i mešati do tačke ključanja, tj. dok se čokolada potpuno ne istopi. Ostaviti da se dobro ohladi, a zatim staviti kašiku meda i izmiksirati. Dodati kašiku nutelle i dobro izmiješati.
Oblatnu staviti između dve važne krpe da omekša. Voditi računa da se ne navlaži previše jer bi u tom slučaju bila žilava. Otprilike, 10 minuta je dovoljno tj. kada krajevi mogu da se saviju.
Marcipan razviti pomoću oklagije na pek-papiru. To je najlaše uraditi ako se preko njega stavi razrezana kesa za zamrzavanje i pređe se oklagijom preko kese. Oblatnu premazati čokoladnim kremom. Zatim, pomoću pek papira, preneti marcipan na krem, odlepiti papir i pažljivo uviti rolat. Malo ga, blagim pokretima, valjati po stolu da ima lep, okrugao izgled, pažljivo da ne bi pukao. Rolat staviti na poslužavnik i ostaviti da se ohladi, pa iseći tankim nožem i servirati.
Napomena :Ovako pripremljen rolat možete i zamrznuti zamotanog u alu foliju i izvadit kad vam zatreba .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar