Za biskvit:
6 jaja
110 g šećera
5 kašika kakaa u prahu
100 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
150 ml mlijeka
150 ml ulja
Za kremu od vanilije:
850 ml mlijeka
2 praška za puding s okusom vanilije
90 g šećera
1 vanilin šećer
125 g maslaca
Za kremu od čokolade:
850 ml mlijeka
2 praška za puding s okusom čokolade
90 g šećera
100 g mliječne čokolade
Priprema
Za biskvit:
Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i izmiksajte ih u čvrsti snijeg. Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom. Dodajte kakao, kratko izmiksajte pa dodajte mlijeko i ulje. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo pa sve lagano izmiksajte. Na kraju kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izlijte u namaščen i pobrašnjen kalup za pečenje (25×35 cm) i pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite je i tijesto pečeno.
Za kremu od vanilije :
Puding skuhajte prema uputama na pakiranju, zajedno sa šećerom. Maknite s vatre pa dodajte na kockice izrezan maslac i miješajte dok se ne otopi. Vruću kremu izlijte preko biskvita.
Za čokoladnu kremu:
Pripremite na isti način kao i kremu od vanilije, samo umjesto maslaca u kuhani puding dodajte na kockice razlomljenu čokoladu. Čokoladnu kremu izlijte preko pudinga od vanilije. Kolač prije posluživanja ohladite najprije na sobnoj temperaturi, a zatim i u frižideru .
Ohlađen kolač dekorišite po želji zatim sijecite na kocke i poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar