petak, 19. siječnja 2018.

Vauu ! Šta reći samo savršenstvo koje morate probati :Čokoladne mousse Kocke !


Potrebno
Za podlogu :
 600 g keksa digestive
 150 g omekšalog maslaca

Za mousse:
300 g čokolade
5 jaja
50 g šećera u prahu
300 ml slatkog vrhnja


Za ganache:
 200 g tamne čokolade
 100 ml slatkog vrhnja

Za ukras:
 100 grama  čokolade za ukas mrvice il komadići 

Priprema

Za podlogu:

Izmrviti kekese(stavite u kesu pa izgniječite oklagijom za kolače ), dodati u  omekšali izrađeni  maslac i rukama dobro pomješajte smjesu da se sjedini keks i maslac .

Za mousse:
Žumanjke i šećer kuhajte na pari petnaestak minuta, uz neprekidno miješanje.
Otopite čokoladu pa je dodajte smjesi od žumanjaka i šećera, a zatim ohladite pa dodajte još prohladeni  snijeg od  bjelanjaka umućen na pari  i tučeno slatko vrhnje.Sve lijepo sjedinite 

Za ganache:
Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, pa njome prelijete čokoladu izlomljenu na komadiće. Miješajte dok se čokolada ne rastopi.

Slaganje:
Stavite 1/3 smjese od Digestive keksa na pleh za kolače. Izravnajte, pritisnite da bude kompaktna, pa na nju stavite polovicu pripremljenog moussa.
Stavite zatim još 1/3 smjese od keksa, pa drugu polovinu moussa i na kraju preostalu količinu smjese od keksa.
Na vrh stavite ganache od tamne čokolade, a na kraju kolač pospite komadiće čokolade.
Dobro ohladite u frižideru zatim sijecite na kocke i poslužite .
Vjerujte uživaćete u svakom zalogaju ove poslastice ja sam načisto oduševljena .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar