petak, 19. siječnja 2018.

Pohovane banane !Nešto neobično a jako ukusno djeca ga obožavaju .



Potrebno:
1,5 šolja brašna
1 šolja mlijeka
1/2 praška za pecivo
1 kašičica putera
2 šolje šećera
malo soli

prezla
 ulje za prženje i 2 do 3 veće banane

istopljena čokolada i šećer u prahu  za dekoraciju 

Priprema :
Zagrejte ulje do 180C (u zavisnosti od veličine šerpe u kojoj pohujete trebaće vam oko 2 do 2,5 šolje ulja).

Izmiješajte prvo suhe sastojke za smjesu, pa im dodajte vlažne i izmešajte da dobijete smjesu sličnu onoj za palačinke, ali malo gušću.

Banane ako su veće presjeći na 2 ili 3 dijela  i umakati u smjesu, pa u prezle i pohovati u ulju.(smjesi možete dodati cimet, vanilin šećer, oraščić, semenke, mešati pšenično brašno sa drugim vrstama brašna, mlevenim keksom …)Prilikom pečenja pazite da vam ne izgori ako vidite da vam smjesa brzo zagori smanjite temperaturu ringle na manje .Pohovane banane možete po želji dekorisati sa šećerom u prahu i istopljenom čokoladom .

Poslužite uz kuglu sladoleda po želji .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar