Potrebno:
1,5 šolja brašna
1 šolja mlijeka
1/2 praška za pecivo
1 kašičica putera
2 šolje šećera
malo soli
prezla
ulje za prženje i 2 do 3 veće banane
ulje za prženje i 2 do 3 veće banane
istopljena čokolada i šećer u prahu za dekoraciju
Priprema :
Zagrejte ulje do 180C (u zavisnosti od veličine šerpe u kojoj pohujete trebaće vam oko 2 do 2,5 šolje ulja).
Izmiješajte prvo suhe sastojke za smjesu, pa im dodajte vlažne i izmešajte da dobijete smjesu sličnu onoj za palačinke, ali malo gušću.
Banane ako su veće presjeći na 2 ili 3 dijela i umakati u smjesu, pa u prezle i pohovati u ulju.(smjesi možete dodati cimet, vanilin šećer, oraščić, semenke, mešati pšenično brašno sa drugim vrstama brašna, mlevenim keksom …)Prilikom pečenja pazite da vam ne izgori ako vidite da vam smjesa brzo zagori smanjite temperaturu ringle na manje .Pohovane banane možete po želji dekorisati sa šećerom u prahu i istopljenom čokoladom .
Priprema :
Zagrejte ulje do 180C (u zavisnosti od veličine šerpe u kojoj pohujete trebaće vam oko 2 do 2,5 šolje ulja).
Izmiješajte prvo suhe sastojke za smjesu, pa im dodajte vlažne i izmešajte da dobijete smjesu sličnu onoj za palačinke, ali malo gušću.
Banane ako su veće presjeći na 2 ili 3 dijela i umakati u smjesu, pa u prezle i pohovati u ulju.(smjesi možete dodati cimet, vanilin šećer, oraščić, semenke, mešati pšenično brašno sa drugim vrstama brašna, mlevenim keksom …)Prilikom pečenja pazite da vam ne izgori ako vidite da vam smjesa brzo zagori smanjite temperaturu ringle na manje .Pohovane banane možete po želji dekorisati sa šećerom u prahu i istopljenom čokoladom .
Poslužite uz kuglu sladoleda po želji .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar