Potrebno
Za podlogu :
250g Petit keksa
Za bijeli dio :4 bjelanjka
1l mlijeka
5 kašika šećera
7 vrhom punih kašika griza
2 vanil šećera burbon
Za žuti dio :4 žumanjka
1l mlijeka
2 vanilin pudinga
6 kašika šećera
I još:
0,5 l slatkog tučenog ili biljnog vrhnja, može
ili 3 šlag pjene
Priprema:
U tepsiju (veličine oko 35×20 cm) poslažite kekse. O veličini tepsije ovisi i visina kolača, ako stavite u onu najveću (veličine pečnice) trebat će vam više keksi, a kolač bude tanji.
Za bijeli dio :
U litri mlijeka skuhate gris sa 5 žlica šećera, a na kraju u vurću smjesu umiksate snijeg od 4 bjelanjca. Da bi snijeg bio čvršći odvojite dvije žlice šećera pa ga umiksajte sa bjelanjcima. Izlijte gris na kekse.
Za žuti dio :
U drugoj litri mlijeka skuhate puding koji ste prethodno umutili sa malo mlijeka, šećera i žumanjcima. Vruće izlijte na gris.
Kada se ohladi premažite sa vrhnjem kojim želite, nama se najviše dopada šlag umućen vodom. Odozgo po želji ukrasite ribanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.
Kolač ohladite pa sijecite na kocke i poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar