Sastojci
Priprema
Napomena: filete piletine mozete koristiti kombinirano kao i ja ili samo jednu vrstu ,nravno osim piletine mozete i puretinu .Osim timijana mozete koristiti origano ili bosiljk.Kolicine povrca mozete smanjivati i povecavati ali samo pazite da nebude previse zbog tekucine koja ce se ocijediti .
Narežete tikvicu i mrkvu na tanke trakice/to će te najbolje i najbrže napraviti spravicom za guljenje krumpira/.Piletinu narežite i rastanjite da bude otprilike iste debljine ,rastanjite je dodatno preko prozirne folije batićem za meso .Posolite je i poparite te prerežete na trakice ,pazite da su vam trakice piletine debele otprilike kao i trakice tikvice/estetike radi/.Premažete filete kiselim vrhnje/otprilike 2 žlice/i pospete timijanom.Sir narežite na trakice po pola.
Narežete tikvicu i mrkvu na tanke trakice/to će te najbolje i najbrže napraviti spravicom za guljenje krumpira/.Piletinu narežite i rastanjite da bude otprilike iste debljine ,rastanjite je dodatno preko prozirne folije batićem za meso .Posolite je i poparite te prerežete na trakice ,pazite da su vam trakice piletine debele otprilike kao i trakice tikvice/estetike radi/.Premažete filete kiselim vrhnje/otprilike 2 žlice/i pospete timijanom.Sir narežite na trakice po pola.
– Počnite slagati: U okruglu zdjelu/koju ste prije sasvim malo nauljili/ za pite /oko 26cm promjera/slažite pileće trakice zajedno sa trakicama tikvica,sira i mrkve ,radite to naizmjenicno tako da dobijete fine boje,nemojte previše zbijati.Namazana piletina će se lako lijepiti za povrće i sir ,tako da doista nije nekakav problem.Narežite luk i rajčicu na tanke fete pa ih mjestimično nabodete u pitu .
– Za preljev:povežite zajedno kiselo vrhnje ,sol,papar,đumbir,češnjak ,ljute papričice ,senf i jaja.Prelijete preko pite malo zagladite žlicom da se ravnomjerno rasporedi.
-Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/40-50 min.Servirajte toplo ili hladno uz finu salaticu.