Potrebni sastojci:
Za krem:
Za čokoladni preliv :
Priprema:
Korak 1:
,Belanca odvojimo od žumanaca i ih izmiksamo ih u čvrstu penu, pa tek tada dodamo šećer i ulje.
U jednoj posudi pomešamo lešnike, oljušteni samleveni kikiriki, brašno, prašak za pecivo i kakao i onda to sve lagano i oprezno mešamo dok ne postane poput čvrste pene.
Korak 2:
To sve stavite u pleh koji ste predhodno namazali maslacem ili stavili pek papir i pecite biskvit 25 min na 180*C , ali proveravajte jer vrieme pečenja zavisi kakvu rernu imate. Treba da postane zlatno žute boje.
Korak 3:
Izmiksana žumanca kuvajte na pari sa šećerom, a kada je gotovo dodajte čokoladu i lagano miešajte dok se čokolada ne istopi. Stavite smesu da se ohladi, pa tek onda dodajte margarin i izmiksajte. Dodajte i iseckani kikiriki.
Kremom premažite biskvit.
Korak 4: Karamele istopite na pari, pa i njih premažite preko kreme.
Zakuvajte slatku pavlaku, pa kada skoro provri, sklonite sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu.
Lagano mešajte dok se sva čokolada ne istopi i prelijete preko kolača.
Stavite u frižifer da se dobro ohladi.
Nakon toga možete iseći kolač na štanglice i poslužiti !
Nakon toga možete iseći kolač na štanglice i poslužiti !
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar