nedjelja, 17. rujna 2017.

,,Snickers Štanglice"


Potrebni sastojci:

  • 10 belanaca,
  • 250g šećera,
  • 100g mlevenog kikirikija (u ljusci),
  • 100g mlevenih-prženih lešnjika,
  • 1 kašika ulja,
  • 3 kašike brašna,
  • 2 kašike kakaa i 1 prašak za pecivo;

  • Za krem:

  • 10 žumanaca,
  • 100g čokolade,
  • 200g šećera,
  • 200g margarina,
  • 200g seckanog kikirikija,
  • 100g karamela.

  • Za čokoladni preliv :

  • 500 ml slatke pavlake,
  • 300g čokolade,

  • Priprema:
    Korak 1: 
    ,Belanca odvojimo od žumanaca i ih izmiksamo ih u čvrstu penu, pa tek tada dodamo šećer i ulje. 
    U jednoj posudi pomešamo lešnike, oljušteni samleveni kikiriki, brašno, prašak za pecivo i kakao i onda to sve lagano i oprezno mešamo dok ne postane poput čvrste pene.
    Korak 2: 
    To sve stavite u pleh koji ste predhodno namazali maslacem ili stavili pek papir i pecite biskvit 25 min na 180*C , ali proveravajte jer vrieme pečenja zavisi kakvu rernu imate. Treba da postane zlatno žute boje.
    Korak 3:
     Izmiksana žumanca kuvajte na pari sa šećerom, a kada je gotovo dodajte čokoladu i lagano miešajte dok se čokolada ne istopi. Stavite smesu da se ohladi, pa tek onda dodajte margarin i izmiksajte. Dodajte i iseckani kikiriki.
     Kremom premažite biskvit.
    Korak 4: Karamele istopite na pari, pa i njih premažite preko kreme.
     Zakuvajte slatku pavlaku, pa kada skoro provri, sklonite sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu. 
    Lagano mešajte dok se sva čokolada ne istopi i prelijete preko kolača. 
    Stavite u frižifer da se dobro ohladi.
    Nakon toga možete iseći kolač na štanglice i poslužiti !
     Prijatno !

    Nema komentara:

    Objavi komentar