nedjelja, 17. rujna 2017.

Brza "RAFFAELLO TORTA"




Potrebno:


9 bjelanjaka
15 zlica secera
3 zlica krusnih mrvica
30 dkg kokosa + malo za posuti za ukras
1,5 litra mlijeka + cca 3 dcl za natopiti kore
20 dkg gustina
25 dkg margarina ili maslaca
10 dkg secera za kremu

Priprema:
Za koru:

Izraditi snijeg od 3 bjelanjaka, dodati 5 zlica secera, 1 zlicu mrvica i 10 dkg kokosa. Peci u zagrijanoj pecnici na cca 180 stupnjeva 10-15 min (provjeriti cackalicom). Gotoviu koru natopiti sa
1 dcl hladnog mlijeka.
Peci 3 biskvita (ukupno 9 bjelanjaka, ostane 9 zumanjaka).
Za okrugli kalup promjera cca 26 cm.
Za kremu: 

U litru i pol mlijeka ukuhati gustin i secer. U hladno dodati margarin.
Slagati: kora, fil, kora, fil, kora, fil, posuti kokosom i dobro ohladiti.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar