nedjelja, 17. rujna 2017.

Super kremaste čokoladne štangle


Potrebno:
  • 270g tamne cokolade(70% kakao)
  • 8 bjelanjaka
  • 250 ml tekuceg vrhnja(bez secera)
  • 50 g secera
  • malo soli
  • Krema:
  • 1 puding od vanilije(skuhati sa 400ml mlijeka)
  • 250g putera
  • 250g puder secera
  • 120g tamne cokolade (70%kakao)
  • Priprema:
    -otopiti cokoladu u zagrijanom vrhnju,na laganoj vatri-ne smije kljucati
    -umutiti bjelanjke sa malo soli,pa dodati secer i cvrsto ulupati
    -umjesati sa toplom cokoladom rucno(izokretati)
    -smjesu izliti na pek papir i peci na 175°oko 15 minuta(ovisi o rerni)
    -skloniti sa papirom sa pleha i ohladiti
    -prerezite na cetiri jednaka djela(trake) i filujte
    -puding skuhati sa 400 ml mlijeka(ja stavim jos 2 kasike secera unutra ekstra),prekriti prozirnom folijom i ohladiti
    -izmutiti secer i putar,dodati ohladen puding
    jednu trecinu odvojiti (to je fil kroz sredinu), a u rest staviti otopljenu tamnu cokoladu (par minuta ohladiti),izmiksati, pa namazati prvu i trecu traku i ukrasiti stangle okolo.

    Nema komentara:

    Objavi komentar