Potrebno:
Krema:
Priprema:
-otopiti cokoladu u zagrijanom vrhnju,na laganoj vatri-ne smije kljucati
-umutiti bjelanjke sa malo soli,pa dodati secer i cvrsto ulupati
-umjesati sa toplom cokoladom rucno(izokretati)
-smjesu izliti na pek papir i peci na 175°oko 15 minuta(ovisi o rerni)
-skloniti sa papirom sa pleha i ohladiti
-prerezite na cetiri jednaka djela(trake) i filujte
-puding skuhati sa 400 ml mlijeka(ja stavim jos 2 kasike secera unutra ekstra),prekriti prozirnom folijom i ohladiti
-izmutiti secer i putar,dodati ohladen puding
jednu trecinu odvojiti (to je fil kroz sredinu), a u rest staviti otopljenu tamnu cokoladu (par minuta ohladiti),izmiksati, pa namazati prvu i trecu traku i ukrasiti stangle okolo.
Nema komentara:
Objavi komentar