nedjelja, 17. rujna 2017.

"Torta od Sira"


Potrebno
Za tijesto:

  • 140 g Pšeničnog oštrog brašna
  • 1 Prašak za pecivo
  • 70 g šećera
  • 1 Vanilin šećer
  • sol
  • 1 jaje
  • 70 g maslaca

  • Krema :

  • 600 g svježeg sira
  • 100 g šećera
  • 3 žlice limunova soka
  • 40 g Gussnela
  • 3 jaja
  • 200 ml slatkog vrhnja

  • Za posip od tijesta:

  • 60 g Pšeničnog oštrog brašna
  • 60 g šećera
  • 1 Vanilin šećer
  • 60 g maslaca

  • Za posipavanje:

  • šećer u prahu

  • Priprema
    – Brašno i prašak za pecivo pomiješajte, dodajte šećer, vanilin šećer, malo soli, jaje i omekšani maslac. Izmiješajte električnom mješalicom. Zatim smjesu prebacite na dasku i doradite tijesto te ga stavite u hladnjak stajati oko sat vremena.
    – Zatim 2/3 tijesta razvaljajte okruglo (ø 28 cm) i stavite u namašćen kalup za tortu. Od preostale trećine tijesta oblikujte valjak pa ga stavite uz rub kalupa i pritisnite tako da dobijete oko 3 cm visok rub. Dno tijesta probodite na nekoliko mjesta vilicom i stavite peći 10 minuta na 200°C.
    – Za kremu dobro izmiješajte ocijeđen, propasiran svježi sir, šećer, limunov sok, Gussnel i 3 žumanca pa dodajte čvrsto tučeni snijeg i tučeno slatko vrhnje.
    – Za posip, brašno, šećer, vanilin šećer i omekšani maslac umiješajte električnom mješalicom u tijesto. 
    Obradite ga rukom i naribajte na ribež (grubo i kratko).
    – Na polupečeno tijesto stavite kremu, pospite posipom od tijesta i stavite ponovo peći na temperaturu 180°C oko 40 minuta.
     Poslije pečenja ostavite kolač još 15 minuta u isključenoj pećnici otvorenih vrata.
    Posluživanje
    Pospite šećerom u prahu

    Nema komentara:

    Objavi komentar