Potrebno:
2 šoljice brašna – po mogućnosti crnog
2 1/2 šoljice šećera – po mogućnosti smeđeg
1 kašika sode bikarbone
1/2 kašika soli
1 š0ljica maslaca
1 1/2 šoljica mlijeka
3/4 šoljice kakaa u prahu
2 jaja, na sobnoj temperaturi
2 kašike ekstrakta vanilije
1 1/2 šoljica oraha
2 1/2 šoljice šećera – po mogućnosti smeđeg
1 kašika sode bikarbone
1/2 kašika soli
1 š0ljica maslaca
1 1/2 šoljica mlijeka
3/4 šoljice kakaa u prahu
2 jaja, na sobnoj temperaturi
2 kašike ekstrakta vanilije
1 1/2 šoljica oraha
250 ml slatko vrhnje
Priprema:
Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva celzijusovih. Nauljite kalup i posipajte brašnom.
U veću zdjelu prosijte brašno, dodajte šećer, sodu bikarbonu i sol, pa dobro izmiješajte dok se ne ujednači.
U tavi, na srednjoj vatri izmiješajte maslac, mlijeko i kakao. Neka prokuha, a vi neprestano miješajte dok se maslac ne istopi.
Dobivenu smjesu s kakaom ubacite u smjesu s brašnom, pa dobro umijesite. Dodajte jaja i ekstrakt vanilije, pa miješajte dok i to ne postane ujednačena masa.
Stavite u kalup i pecite nekih 15 minuta ili dok zabodena čačkalica ne izađe čista.
Izvadite kalup, a pećnicu ostavite upaljenu na 180 stupnjeva.
U veću zdjelu prosijte brašno, dodajte šećer, sodu bikarbonu i sol, pa dobro izmiješajte dok se ne ujednači.
U tavi, na srednjoj vatri izmiješajte maslac, mlijeko i kakao. Neka prokuha, a vi neprestano miješajte dok se maslac ne istopi.
Dobivenu smjesu s kakaom ubacite u smjesu s brašnom, pa dobro umijesite. Dodajte jaja i ekstrakt vanilije, pa miješajte dok i to ne postane ujednačena masa.
Stavite u kalup i pecite nekih 15 minuta ili dok zabodena čačkalica ne izađe čista.
Izvadite kalup, a pećnicu ostavite upaljenu na 180 stupnjeva.
U poseban kalup naslažite polovice oraha pa pecite 10 minuta.
Dok se orasi ohlade umutite slatko vrhnje i premazite kolac . Orahe složite na vrh svakog budućeg komada kolača.
Zatim ga potpuno premažite čokoladnom glazurom i ostavite 3 sata na sobnoj temperaturi, tako da se glazura stvrdne.
Izrežite na male kvadrate i poslužite, ili pokrijte aluminijskom folijom i čuvajte 2 dana na sobnoj temperaturi.
Prijatno !
Zatim ga potpuno premažite čokoladnom glazurom i ostavite 3 sata na sobnoj temperaturi, tako da se glazura stvrdne.
Izrežite na male kvadrate i poslužite, ili pokrijte aluminijskom folijom i čuvajte 2 dana na sobnoj temperaturi.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar