Za kore:
Za prvi fil:
Za drugi fil:
Priprema:
Umutiti čvrst snijeg od 9 bjelanaca, 18 kašika šećera i pola kašike sirćeta. Smjesu izručiti u pleh obložen papirom za pečenje. Koru sušiti dok ne postane hrskava u zagrijanoj pećnici na 150 stepeni oko 45 minuta. Ispeći na isti način tri kore i ostaviti da se ohlade.
Priprema prvog fila:
Na pari skuvati fil od 27 žumanaca i 600 g šećera. Kada se zgusne ohladiti, a zatim umješati umućen margarin.
Priprema drugog fila:
Puding rastvoriti u 2 dl hladnog mlijeka. Dodati 200 g šećera i prašak za kapućino.
U posebnoj šerpi prokuvati 8 dl mlijeka. Skloniti sa vatre pa umiješati pripremljenu smjesu sa kapućinom. Vratiti na vatru i malo prokuvati. Ohladiti puding i umutiti mikserom.
– Rastopiti 200 g čokolade. Umutiti slatku pavlaku.
Prvu koru premazati rastopljenom čokoladom, preko nje nanijeti prvi fil i 1/2 l umućene pavlake.
Staviti drugu koru, premazati je ostatkom čokolade, staviti drugi fil i 1/2 l umućene pavlake.
Zatim, staviti treću koru pa cijelu tortu premazati ostatkom slatke pavlake.
Ukrasiti po sopstvenom izboru. Ohladiti i služiti.
Ukrasiti po sopstvenom izboru. Ohladiti i služiti.
Nema komentara:
Objavi komentar