Sastojci:
Za koru:
2 dl vode
125 g margarina
2 dl brašna
5 jaja
prstohvat soli
Za fil:
3 pudinga od vanile
1 l mleka
2 dl šećera
250 g margarina
300 g višanja
5 dl slatke pavlake
Za posipanje:
100 g šećera u prahu
Priprema
Kore:
U šerpu sipati vodu, dodati prstohvat soli i kuvati dok ne proključa. Ubaciti margarin i nastaviti sa kuvanjem dok se ne rastopi.
Skloniti sa ringle, dodati brašno pa mešati energično dok se ne dobije ujednačena smesa. Vratiti na ringlu i karatko kuvati uz neprekidno mešanje.
U ohlađenu smesu postepeno dodavati jedno po jedno jaje neprekidno muteći mikserom.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje pa u nju sipati polovinu pripremljene smese za koru i poravnati je pomoću plastične lopatice. Koru peći u rerni zagrejanoj na 220°S oko 20 minuta dok ne porumeni.
Na isti način ispeći još jednu koru.
Fil:
U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
Posebno razmutiti puding od vanile u preostalom mleku pa sipati u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
Margarin penasto umutiti i sjediniti sa ohlađemim pudingom.
Finalni postupak:
Na dno tepsije postaviti jednu koru, premazati je filom pa po njemu rasporediti oceđene višnje. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, premazati ga preko višanja i preklopiti drugom korom.
Pripremljeni kolač ostaviti u frižideru da se stegne pa iseći na kocke i posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar