nedjelja, 17. rujna 2017.

Paprika punjena sirom i kobasicom u slaninini


Sastojci:

  • 6 paprika roga
  • 250 g tankih listova slanine
  • 1 žumance, ulje
  • 12 roštilj kobasica dužine paprika
  • 300 g švapskog sira
  • 150 g rendanog kačkavalja
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • mešavina začina
  • kašika seckanog vlašca

  • Priprema:
     Paprike uzdužno preseći napola, očistiti ih od opni i semena.
    Roštilj kobasice kratko propržiti na vrelom ulju.
    Crveni luk iseći na kockice, sjediniti sa žumancetom, švapskim sirom i kačkavaljem. Dodati vlašac i začine po ukusu i promešati.
    Paprike napuniti pripremljenim filom, odozgo poslagati kobasice, te sve obmotati listovima slanine.
    Tepsiju obložiti papirom za pečenje, pa u nju poslagati punjene paprike. Peći u
    zagrejanoj rerni na 180ºC dok paprika ne omekša.

    Nema komentara:

    Objavi komentar