nedjelja, 17. rujna 2017.

Veoma ukusan ručak :"Šarena pita od Piletine i Tikvica"


Sastojci

  • 500g piletine/fileti karabatka i prsa/
  • 1 kom srednja tikvica
  • 1 kom veća mrkva
  • 1 rajčica
  • 80g sira na fete/šnite/gauda,edamer i sl.
  • 200g kiselog vrhnja/20%/za premaz i preljev
  • 1 žlica senfa
  • 1 kom manji luk
  • 2kom jaja
  • 1 žličica Timijana sušenog
  • 1 naribani češanj češnjaka
  • 1/2 žličice Đumbira mljevenog
  • prstohvat Ljute paprike mljevene
  • sol,papar

  • Priprema
    Napomena: filete piletine mozete koristiti kombinirano kao i ja ili samo jednu vrstu ,nravno osim piletine mozete i puretinu .Osim timijana mozete koristiti origano ili bosiljk.Kolicine povrca mozete smanjivati i povecavati ali samo pazite da nebude previse zbog tekucine koja ce se ocijediti .
    Narežete tikvicu i mrkvu na tanke trakice/to će te najbolje i najbrže napraviti spravicom za guljenje krumpira/.Piletinu narežite i rastanjite da bude otprilike iste debljine ,rastanjite je dodatno preko prozirne folije batićem za meso .Posolite je i poparite te prerežete na trakice ,pazite da su vam trakice piletine debele otprilike kao i trakice tikvice/estetike radi/.Premažete filete kiselim vrhnje/otprilike 2 žlice/i pospete timijanom.Sir narežite na trakice po pola.
    – Počnite slagati: U okruglu zdjelu/koju ste prije sasvim malo nauljili/ za pite /oko 26cm promjera/slažite pileće trakice zajedno sa trakicama tikvica,sira i mrkve ,radite to naizmjenicno tako da dobijete fine boje,nemojte previše zbijati.Namazana piletina će se lako lijepiti za povrće i sir ,tako da doista nije nekakav problem.Narežite luk i rajčicu na tanke fete pa ih mjestimično nabodete u pitu .
    – Za preljev:povežite zajedno kiselo vrhnje ,sol,papar,đumbir,češnjak ,ljute papričice ,senf i jaja.Prelijete preko pite malo zagladite žlicom da se ravnomjerno rasporedi.
    -Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/40-50 min.Servirajte toplo ili hladno uz finu salaticu.

    Nema komentara:

    Objavi komentar