nedjelja, 17. rujna 2017.

Na ovaj način mora da uspe svima: "ŠAMPITA"


Potrebno:

lisnato testo
7 belanaca
500 g. šećera
125 ml. vode

kašika sveže ceđenog soka od limuna

Priprema:

Ispeći 2 lista lisnatog testa.
 Jedan ostaviti ceo za podlogu a drugi iseći na kocke željene veličine.
Belanca umutiti u čvrst sneg. Vodi i šećer staviti da kuvaju.
 Mešati da se šećer brže istopi. Sirup će na početku kuvanja biti mutan, kada postane staklast kuvati još 3,4 minuta. Znači, nekoliko prvih minuta sirup će kuvati i biti mutan. Od momenta kada postane potpuno proziran kuvati još par minuta.
 Dodati i sok od limuna.
U umućena belanca sipati lagano sirup stalno muteći mikserom najvećom brzinom. Kada se doda sirup posudu premestiti u veću sa hladnom vodom . Nastaviti mutiti dok se belanca ne ohlade.
Razmažite  smjesu na lisnato testo i gore staviti sečene kocke lisnatog testa. Ostaviti preko noći u frižider.
.

Nema komentara:

Objavi komentar