Potrebno
Za biskvit:
6 jaja
150 g šećera
150 g brašna
50 g gustina
Za kremu:
500 gkrem sira
4 dcl vrhnja za šlag
3-4 kašike šećera u prahu
1 čajna kašikica nescafea
Priprema
Za biskvit :
Bjelanjke izmiksajte pjenasto sa šećerom, dodajte jedan po jedan žumanjak, brašno sa gustinom umješajte kašikom. Pecite na 160 stupnjeva oko 40 min. Kad se ohladi prerežite poprijeko da dobijte 4 trake .
Bjelanjke izmiksajte pjenasto sa šećerom, dodajte jedan po jedan žumanjak, brašno sa gustinom umješajte kašikom. Pecite na 160 stupnjeva oko 40 min. Kad se ohladi prerežite poprijeko da dobijte 4 trake .
Za kremu:
Nescafe otopite u kašiki tople vode pa dodajte u krem sir, i šećer u prahu po želji.
Izmiksajte vrhnje za šlag. Sve zajedno lagano promješajte. Kremu podjelite na tri dijela. Prvu koru premažite kremom i posipajte kakaom, poklopite drugom korom i tako do kraja. Možete po želji dodatno ukrasiti.
Ukoliko želite kore možete natopiti kafom.
Izmiksajte vrhnje za šlag. Sve zajedno lagano promješajte. Kremu podjelite na tri dijela. Prvu koru premažite kremom i posipajte kakaom, poklopite drugom korom i tako do kraja. Možete po želji dodatno ukrasiti.
Ukoliko želite kore možete natopiti kafom.
Kolač ohladiti u frižideru pa poslužiti .
Prijatno!