utorak, 23. siječnja 2018.

Super kremasti kolač:Ambasador Rolada!



Potrebno
Za biskvit:
7 bjelanjaka
7 žumanjaka
150 g šećera
150 g mljevenih oraha
3 kašike  brašna
1 prašak za pecivo

Za kremu:
1/2 l mlijeka
5 kašika brašna
1 puding od vanilije
250 g margarina
100 g šećera u prahu
200g žele bombona nasjeckanih zamočene  malo ruma
2 banane
limunov sok za banane

Priprema
Za biskvit:

Mikserom dobro umutiti žumanjke i šećer da se volumen udvostrući, dodati brašno s praškom za pecivo i mljevene orahe. U to sve polagano s kuhačom umješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu preliti u pleh iz rerne obložen pek papirom i staviti u zagrijanu pećnicu na 180C …pečeni biskvit odmah zarolati s papirom i ostaviti da se ohladi.

Za kremu:

Od pola litre mlijeka uzeti oko 1dcl i umješati brašno i puding od vanilije, preostalo mlijeko staviti da zakuha, polagano uliti smjesu, kuhati dok se ne zgusne ( kad je kuhano, krema je dosta tvrda kao žganci ) Dok se kuhana krema hladi, mikserom pjenasto umuti margarin sa šećerom prahu, žele se nasjecka i stavi u rum. Kad se krema prohladi, sjedini se s margarinom i miksa dok se ne dobije svilenkasta i pjenasta krema. Odvoji se trećina za vanjski dio rolade, u ostali dio stavi se ocijeđeni žele i lagano promješa.

Ohlađeni biskvit se odvoji od papira i premaže kremom, na kremu se polože dvije banane koje se predhodno uvaljaju u limunov sok ( malo se ocijede da na njima nema previše soka), sve se to polagano zarola i premaže onom trećinom kreme bez želea. Stavi se u frižider da se dobro ohladi ,Ohlađen rolat sjeći na fete i poslužiti,

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar