Potrebno
Za tijesto:
250 g brašna
125 g posnog sira
80 g šećera
20 g kakaa
7 kašika mlijeka
4 kašike ulja
1 kom prašak za pecivo
1 kom rum šećer ili rum po želji
Za fil:
3 dl mlijeka
50 g šećera
1 kom puding burbon vanilija
125 g posnog sira
1 kom limun šećer ili rendana kora limuna
I još :
50 g mliječne čokolade
1 kašika marmelade od kajsija
Priprema
Za fil:
Od 3 dl mlijeka odvojiti malo i razmutiti puding. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati puding i miješati da se zgusne. Kad se ohladi izmiksati sa sirom.
Za tijesto :
Pomiješati brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Dodati sve ostale sastojke i umijesiti tijesto rukom ili mikserom najmanjom a zatim najvećom brzinom, kratko, da tijesto ne postane ljepljivo.
Radnu površinu malo pobrašniti pa razviti tijesto u pravougaonik 25×35 cm. Premazati pudingom i posuti isjeckanim kockicama čokolade.
Saviti u rolat i isjeći u kriške oko 1,5 cm debljine.
Stavljati u pleh obložen papirom za pečenje sa manjim razmacima. Peći na 180 C 20-ak minuta.
Zagrijati marmeladu i premazati vruće pužiće.Ohladiti pa poslužiti
Pomiješati brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Dodati sve ostale sastojke i umijesiti tijesto rukom ili mikserom najmanjom a zatim najvećom brzinom, kratko, da tijesto ne postane ljepljivo.
Radnu površinu malo pobrašniti pa razviti tijesto u pravougaonik 25×35 cm. Premazati pudingom i posuti isjeckanim kockicama čokolade.
Saviti u rolat i isjeći u kriške oko 1,5 cm debljine.
Stavljati u pleh obložen papirom za pečenje sa manjim razmacima. Peći na 180 C 20-ak minuta.
Zagrijati marmeladu i premazati vruće pužiće.Ohladiti pa poslužiti
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar