Potrebno:
6 bjelanjaka
6 žumanjaka
120 g šećera
120 g čokolade za kuhanje
pola kesice praška za pecivo
1 pekmez od borovnice ili šumsko voće
1/2 litre vrhnja za šlag
Priprema
Za koru :
Umutiti bjelanca sa šećerom i čvrst smijeg a u posebnu posudu izmješati žumanjca sa praškom za pecivo
Na laganoj vatri otopiti čokoladu za kuhanje te dodati u smjesu sa žumanjcima i praškom za pecivo. I onda lagano dodavati bjeanke.
U kalupu 26 cm kojeg smo prethodno namazali margarinom i posuli malo brašna peći oko 30-35 minuta na 170 stepeni. Kada je gotov biskvit će se dignuti ali kada ga izbadite iz rerne on će pasti-tako treba.
Pečeni biskvit ohladite i premažite ha cijelom teglom pekmeza kojeg ste odabrali.
Umutiti slatko vrhnje u koje se doda malo šećera ili vanilija šećera i premazati tortu.
Ohladite pa poslužite izrezane na željene komade .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar