utorak, 23. siječnja 2018.

Čokoladna fantazija :Torta od čokolade i višanja!



Potrebno

Za koru:

1 šoljica smeđeg šećera
1/2 šoljice oštrog brašna
1/2 šoljice glatkog brašna
1  praška za pecivo
1 kašika sode bikarbone
1/2 šoljice kakaa
1 jaje
1/2 šoljice mlijeka
1/4 šoljice ulja
1 vanili šećer
1/4 šoljice vrele vode

Za Fil od višnje:
1 tegla višanja
50 g šećera
40 g finog kukuruznog škroba
malo cimeta

Za Prvu kremu:
200 g tamne čokolade
350 ml slatkog vrhnja

Za Drugu kremu:
200 g mliječne čokolade
350 ml slatkog vrhnja

Priprema

Za koru :
Pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj zdjeli.Postepen dodavati mokre sastojke u suhe, kad se sjedine, miksati dvije minute. Dodati vrelu vodu, promiješati, izliti u kalup za pečenje premazan maslacem i posut krušnim mrvicama.
Za fil od višnje :
Ocijedite višnje, te u sok od višnji umiješajte sve navedene sastojke i kuhajte dok ne dobijete kremastu smjesu u koju na kraju umiješate višnje. Nadjev od višnje razmažite po ohlađenom biskvitu.
Za prvu kremu :
Pripremite u jednoj zdjeli 200 grama tamne čokolade narezane na kockice, prokuhajte 150 mililitara slatkog vrhnja te polijte po čokoladi i lagano promiješajte da se čokolada otopi.
Za drugu kremu :
U međuvremenu istućite ostatak slatkog vrhnja u čvrsti šlag te postupno dodajte u otopljenu čokoladu i prelijte na ohlađeni biskvit i višnje. Stavite u frižider na pola sata.

Način pripreme druge kreme isti je kao kod prvog sloja kreme, samo što uzimate mliječnu čokoladu. Zalijete po ohlađenom prvom sloju te stavite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro ohladi pa poslužite.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar