Tijesto/podlogu :
200 g mljevenog keksa
80 g maslaca
1 kašika cimeta
Za nadjev:
4 jaja
100 g omekšalog maslaca
200 g šećera
4 dl kiselog vrhnja
200 g krem sira
1,5 šoljlica pirea od muškatne tikve
1 prašak za puding vanilija
1 kašika začina za medenjake
200 g mljevenog keksa
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva C.
Prvo pripremite podlogu : maslac otopite pa njime prelijte kekse i cimet. Promiješajte pa smjesu utisnite po dnu i rubu kalupa promjera 24 cm.
Tijesto stavite u pećnicu na 10 min, a zatim ga izvadite i temperaturu pećnice smanjite na 160 stupnjeva C.
Za Nadjev :
Maslac pjenasto umutite sa šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje. Umiješajte i krem sir, vrhnje i pire od bundeve. Tucite nakon svakog dodavanja. Na kraju lopaticom umiješajte kekse i začin za medenjake.
Nadjev ulijte u pripremljeni kalup s tijestom tj podlogom od keksa .
Pecite 75 minuta.
Pečen kolač ostavite da se hladi u pećnici s odškrinutim vratima.
Maslac pjenasto umutite sa šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje. Umiješajte i krem sir, vrhnje i pire od bundeve. Tucite nakon svakog dodavanja. Na kraju lopaticom umiješajte kekse i začin za medenjake.
Nadjev ulijte u pripremljeni kalup s tijestom tj podlogom od keksa .
Pecite 75 minuta.
Pečen kolač ostavite da se hladi u pećnici s odškrinutim vratima.
Ohlađen kolač režite na željene komade i poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar