ponedjeljak, 22. siječnja 2018.

Bez pečenja jednostavna i ukusna :Voćna torta sa kiselom pavlakom !



Potrebno:

45 komada piškota( meni je otišlo zavisno od vase tasne ili kalupa )
1l kisele pavlake/ vrhnja
250gr šećera
1 kesica vanilin šećera
oko 600gr crvenog voća (vama omiljenog)
300-ml slatke pavlake

Priprema:

Kiselu pavlaku i  šećer + vanilin šećer mutiti mikserom dok se šećer ne
otopi. Na četvrtastu tasnu /kalup  poslažite 15 piškota, pa stavite obruč. A ako imate duguljastu dublju tepsiju netreba vam obruč lakše je i mazati u tepsiji piškote ne bježe.
Svaku piškotu, kafenom kašičicom preliti slatkom vodom (prokuvala sam 2dcl vode sa 5
kašika šećera i ohladila).
Stavite pola kiselog krema i pobacajte voće, u mom slučaju su bile maline. Zatim opet
red piškota (ne zaboravite da ih prelijete slatkom vodom, kako bi posle bile sočne),
preostalu polovinu kiselog krema i ostatak voća. Završite sa redom piškota (preostalih
15 komada) posipajući ih pažljivo slatkom vodom. Nemojte preterivati, kafena kašičica
je sasvim dovoljna po piškoti. Torta je gotova. Stavite je u frižider na najmanje 12h.
Ako ste ipak radili na tasni skinite obruč i ukrasite tortu sa u umućenom slatkom pavlakom.

Tortu dobro ohladite pa sijecite na kocke(zbog lakšeg vađenja ) i  poslužite.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar