četvrtak, 19. listopada 2017.

Čokoladni Milka kolač !


Potrebno :
Kora:
5 bjelanjaka
12dag šećera
8dag lješnjaka
2 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
Sve po 3x
Fil:
1l mlijeka
3 pudinga od vanilije
10 žumanjaka
20dag šećera
3 kašike gustina
20dag margarina
3dcl. vrhnja za šlag
20dag bijele milka čokolade
20dag milka čokolade sa sitnim lješnjacima
Priprema:
Bjelanjke istuči u čvrsti snijeg, polako dodavati šećer, lješnjake, brašno i prašak za pecivo.
Ovakava kora se peče 3 puta! Peči na 180c oko 20 minuta.
Za fil  dobro izmiješati žumanjke, šećer, puding i gustin i ukuhati ih u mlijeko.
U ohlađeno dodati margarin i čvrsto izrađeno vrhnje za šlag.
Kremu podijeliti na dva dijela. U prvi dio staviti rastopljenu bijelu čokoladu, a u drugi rastopljenu čokoladu sa lješnjacima.
Ostavite jednog fila samo toliko da možete premazati kolač.(onog koiji mažete na prvu koru )
Slaganje:
Kora-fil-kora-fil -kora -fil .
Ukrasite po želji .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar