četvrtak, 19. listopada 2017.

Begova čorba za svaku priliku bosanski specijalitet


Potrebno :
 1 cijelo pile
 4 mrkve
 1 šolja graška
 1 fildžan riže
 1 vezica bamje
 2 kašike putera
 3 kašike brašna
 3 kašike sjeckanog peršunovog lista
Način pripreme
Cijelo pile stavite u veliku šerpu i kuhajte oko 1h (zavisno od veličine pileta).
Bamju staviti u vodu sa malo limunovog soka i kuhati 10-ak minuta. Ocijediti i saprati.
U vodu staviti mrkvu narezanu na kockice, bamju i grašak i kuhati dok povrće ne omekša.
Dodati fildžan riže i pileće meso(očišceno od kosti ) i kuhati dok riža ne bude gotova.
U tavi otopiti puter, dodati brašno i popržiti.
Dodati čorbi i dobro promiješati.
Ostaviti još malo da se kuha dok se ne zgusne.
Prijatno 

Nema komentara:

Objavi komentar