Potrebno :
1 cijelo pile
4 mrkve
1 šolja graška
1 fildžan riže
1 vezica bamje
2 kašike putera
3 kašike brašna
3 kašike sjeckanog peršunovog lista
4 mrkve
1 šolja graška
1 fildžan riže
1 vezica bamje
2 kašike putera
3 kašike brašna
3 kašike sjeckanog peršunovog lista
Način pripreme
Cijelo pile stavite u veliku šerpu i kuhajte oko 1h (zavisno od veličine pileta).
Bamju staviti u vodu sa malo limunovog soka i kuhati 10-ak minuta. Ocijediti i saprati.
U vodu staviti mrkvu narezanu na kockice, bamju i grašak i kuhati dok povrće ne omekša.
Dodati fildžan riže i pileće meso(očišceno od kosti ) i kuhati dok riža ne bude gotova.
U tavi otopiti puter, dodati brašno i popržiti.
Dodati čorbi i dobro promiješati.
Ostaviti još malo da se kuha dok se ne zgusne.
Prijatno
Nema komentara:
Objavi komentar