Potrebno:
3 kg paprike – babure
6 dl 9 % – tnog octa
3-4l vode(3 ako volite više kisalije a 4 manje)
1 i po mala šoljica soli
1 i pol šoljica šećera
1 mala žličica vinobrana
6 – 7 kg kupusa
6 dl 9 % – tnog octa
3-4l vode(3 ako volite više kisalije a 4 manje)
1 i po mala šoljica soli
1 i pol šoljica šećera
1 mala žličica vinobrana
6 – 7 kg kupusa
2-3 veće mrkve
biber u zrnu 1 vrećica
Priprema:
Najprije izribati kupus i mrkvu malo ga posoliti i ostaviti sa strane. Papriku oprati, izvaditi sjeme. Kupus stiskati šaku po šaku da izađe višak tekućine i malo pokiseliti, izmiješati i dobro napuniti paprike. Paprike složiti u tegle . Izmiješati ocat, vodu, sol, šećer i vinobran da se sve otopi .
Paprike pritisnuti pritiskivačem za zimnicu ( mali , plastični ) ili nekim štapićima da se ne podignu posuti sa biberom u zrnu. Sipati otopinu na papriku i poklopiti lagano. Drugi dan , ako treba, doliti još otopine, zatvoriti staklenke i spremiti.
biber u zrnu 1 vrećica
Priprema:
Najprije izribati kupus i mrkvu malo ga posoliti i ostaviti sa strane. Papriku oprati, izvaditi sjeme. Kupus stiskati šaku po šaku da izađe višak tekućine i malo pokiseliti, izmiješati i dobro napuniti paprike. Paprike složiti u tegle . Izmiješati ocat, vodu, sol, šećer i vinobran da se sve otopi .
Paprike pritisnuti pritiskivačem za zimnicu ( mali , plastični ) ili nekim štapićima da se ne podignu posuti sa biberom u zrnu. Sipati otopinu na papriku i poklopiti lagano. Drugi dan , ako treba, doliti još otopine, zatvoriti staklenke i spremiti.