Potrebno:
Za kore:
1 jaje
80 gr secera
1 vanili secer
100 gr margarina sobne temperature
2 kasike mleka
pola kasicice sode bikarbone
300 gr brasna
3 supene kasike kakaa
Za fil:
80 gr secera
1 vanili secer
100 gr margarina sobne temperature
2 kasike mleka
pola kasicice sode bikarbone
300 gr brasna
3 supene kasike kakaa
Za fil:
9 dcl mleka
8 kasika secera
9 kasika vrhom pune brasna
2 vanili secera ili arome vanile
130 gr margarina
Priprema:
Za kore :
Jaje, secer i vanili secer umutiti viljuskom, dodati kakao i mleko, izmesati da nema grudvica, pa dodati brasno prosejano sa sodom bikarbonom. Izmesati to zajedno i na kraju dodati naseckan margarin na kockice i umesiti testo. Podeliti testo na 4 dela i svaki posebno tanko razviti i peci na podmazanoj obrnutoj tepsiji. Korice peci na 180 stepeni oko 5 min to je dovoljno posto su jako tanke, nebrinite i ako budu tvrde one ce posle sat, dva kada ih isfilujete omekaniti.
Za fil :
7 dcl mleka, secer i vanili secer staviti da prokuva, u onih 2 dcl mleka staviti brasno i dobro mesati da nebude grudvica.
Kada mleko prokuva dodati brasno i skuvati fil. U ohladjen fil ali ne do kraja da se ohladi neka bude malo mlak dodati umucen margarin.
Fil podeliti na 4 dela i filovati svaku koru. Gore kao glazuru mozete po zelji otopiti malo cokolade ili samo narendati …
Kolač ostavite da se ohladi u frižideru bar 4 sata ili najbolje preko noći da se korice opuste .
8 kasika secera
9 kasika vrhom pune brasna
2 vanili secera ili arome vanile
130 gr margarina
Priprema:
Za kore :
Jaje, secer i vanili secer umutiti viljuskom, dodati kakao i mleko, izmesati da nema grudvica, pa dodati brasno prosejano sa sodom bikarbonom. Izmesati to zajedno i na kraju dodati naseckan margarin na kockice i umesiti testo. Podeliti testo na 4 dela i svaki posebno tanko razviti i peci na podmazanoj obrnutoj tepsiji. Korice peci na 180 stepeni oko 5 min to je dovoljno posto su jako tanke, nebrinite i ako budu tvrde one ce posle sat, dva kada ih isfilujete omekaniti.
Za fil :
7 dcl mleka, secer i vanili secer staviti da prokuva, u onih 2 dcl mleka staviti brasno i dobro mesati da nebude grudvica.
Kada mleko prokuva dodati brasno i skuvati fil. U ohladjen fil ali ne do kraja da se ohladi neka bude malo mlak dodati umucen margarin.
Fil podeliti na 4 dela i filovati svaku koru. Gore kao glazuru mozete po zelji otopiti malo cokolade ili samo narendati …
Kolač ostavite da se ohladi u frižideru bar 4 sata ili najbolje preko noći da se korice opuste .
Ohlađen kolač sijecite na štanglice ili kockice i posluzite .
Prijatno!