Ima dosta recepata na ovu varijantu ako niste do sada pravili evo vam recept na ovaj jednostavan način .Kolač je doista fantastičan kremast sočan i osvježavajući ja ga često pravim .
Potrebno
Za podlogu :
300 gr mlevene plazme
100 gr maslaca sobne temperature
300 gr mlevene plazme
100 gr maslaca sobne temperature
2 -3 kašike šećera u prahu
100 ml mlijeka
Za kremu:
500 gr krem sira
200 gr šećera
2 čaše kisele pavlake
30 gr želatina
30 gr vanilin šećera
Za odgore fil :
1 kg voća(jagode ,šumsko voće ,višnje šta imate )
200 gr šećera
30 gr želatina
Priprema
100 ml mlijeka
Za kremu:
500 gr krem sira
200 gr šećera
2 čaše kisele pavlake
30 gr želatina
30 gr vanilin šećera
Za odgore fil :
1 kg voća(jagode ,šumsko voće ,višnje šta imate )
200 gr šećera
30 gr želatina
Priprema
Za podlogu :
Umutiti maslac pjenasto sa šećerom u prahu dodati keks i mlijeko (masa nebi trebala da bude rijetka nešto kao tijesto da je možete u komadu prenijet u kalup ali pazite da nebude ni pretvrdo imajte u vidu da ce se maslac stvrdnut . Dobijenu smesu staviti u kalup obložen folijom lijepo izravnati ostaviti malo u frižider dok pripremite kremu .
Umutiti maslac pjenasto sa šećerom u prahu dodati keks i mlijeko (masa nebi trebala da bude rijetka nešto kao tijesto da je možete u komadu prenijet u kalup ali pazite da nebude ni pretvrdo imajte u vidu da ce se maslac stvrdnut . Dobijenu smesu staviti u kalup obložen folijom lijepo izravnati ostaviti malo u frižider dok pripremite kremu .
Za kremu :
Umutiti sir, pavlaku, šećer, vanilu . Želatin razmutiti u 1 dl. vode, a nakon što se stvrdne zagrejati dok ne postane tečan i pomešati sa prethodno napravljenim kremom. Krem sipati preko podloge od keksa.
Za fil odgore :
U šerpu sipati voće i šećer i grejati dok se ne rastopi šećer. U toku pripreme dodati želatin prethodno pripremljen po istom postupku.. Nakon što se fil ohladi preliti ga preko krema. Staviti tortu u frižider da se ohladi bar 4 sata do služenja .Dodatno ako želite možete dekorisati sa šlagom .
Prijatno!