ponedjeljak, 19. veljače 2018.

Najbolji recept za cheescake sa voćem (jagode ,višnje ,šumsko voće)!


Ima dosta recepata na ovu varijantu ako niste do sada pravili evo vam  recept na ovaj  jednostavan način .Kolač je doista fantastičan kremast sočan i osvježavajući ja ga često pravim .

Potrebno 

Za podlogu :

300 gr mlevene plazme
100 gr maslaca sobne temperature 
2 -3 kašike šećera u prahu
100 ml mlijeka

Za kremu:

500 gr krem sira
200 gr šećera
2 čaše kisele pavlake
30 gr želatina
30 gr vanilin šećera

Za odgore fil :

1 kg voća(jagode ,šumsko voće ,višnje šta imate  )
200 gr šećera
30 gr želatina

Priprema 
Za podlogu :
Umutiti maslac pjenasto sa šećerom u prahu dodati keks i mlijeko (masa nebi trebala da bude rijetka nešto kao tijesto da je možete u komadu prenijet u kalup ali pazite da nebude ni pretvrdo imajte u vidu da ce se maslac stvrdnut   . Dobijenu smesu staviti u kalup obložen folijom lijepo izravnati ostaviti malo u frižider dok pripremite kremu  .
Za kremu : 
Umutiti sir, pavlaku, šećer, vanilu . Želatin razmutiti u 1 dl. vode, a nakon što se stvrdne zagrejati dok ne postane tečan i pomešati sa prethodno napravljenim kremom. Krem sipati preko podloge od keksa. 
Za fil odgore :
U šerpu sipati voće i šećer i grejati dok se ne rastopi šećer. U toku pripreme dodati želatin prethodno pripremljen po istom postupku.. Nakon što se fil ohladi preliti ga preko krema. Staviti tortu u frižider da se ohladi bar 4 sata do služenja .Dodatno ako želite možete dekorisati sa šlagom .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar