Nešto zdravije što svakako može zamijeniti svaki kolač kad nam se jede nešto slatko energetske kocke jednostavno za napravit .
Potrebno:
mjera šolja od 2,5dcl
3 šolje zobenih pahuljica
2 veće zrele banane
3 kašike rižinog sirupa ili meda
4 kašike kikiriki maslaca
2 kašike arome vanilije
3 šolje zobenih pahuljica
2 veće zrele banane
3 kašike rižinog sirupa ili meda
4 kašike kikiriki maslaca
2 kašike arome vanilije
Za glazuru :
150 gr kvalitetne čokolade sa većim udjelom kakaa
Priprema :
U veću posudu stavite zobene pahuljice. Pola mjere kratko izmeljite u multipraktiku da se zobene pahuljice malo usitne. Vratite u posudu i izmiješajte.
U odvojenoj posudi vilicom zgnječite bananu. Dodajte sirup (ili med) i aromu vanilije i dobro pomiješajte dok ne dobijete finu glatku smjesu. Umiješajte kikiriki maslac. Smjesu pomiješajte sa zobenim pahuljicama.
Vartostalnu zdjelu 22x22cm obložite papirom za pečenje. Smjesu zobenih pahuljica ravnomjerno rasporedite na dno protvana i dobro utisnite. Stavite u zamrzivač na 15 minuta.
U međuvremenu rastopite tamnu čokoladu na pari ili na laganoj vatri . Pustite da se malo ohladi pa prelijte preko smjese zobenih pahuljica.
Stavite u zamrzivač da se dobro ohladi i stvrdne. Izvadite iz zamrzivača, narežite na kocke i uživajte!
Ako ne želite da se čokolada stvrdne možete dodat malo mlijeka ili slatkog vrhnja ja pravim bez a vi po želji .
Prijatno!
150 gr kvalitetne čokolade sa većim udjelom kakaa
Priprema :
U veću posudu stavite zobene pahuljice. Pola mjere kratko izmeljite u multipraktiku da se zobene pahuljice malo usitne. Vratite u posudu i izmiješajte.
U odvojenoj posudi vilicom zgnječite bananu. Dodajte sirup (ili med) i aromu vanilije i dobro pomiješajte dok ne dobijete finu glatku smjesu. Umiješajte kikiriki maslac. Smjesu pomiješajte sa zobenim pahuljicama.
Vartostalnu zdjelu 22x22cm obložite papirom za pečenje. Smjesu zobenih pahuljica ravnomjerno rasporedite na dno protvana i dobro utisnite. Stavite u zamrzivač na 15 minuta.
U međuvremenu rastopite tamnu čokoladu na pari ili na laganoj vatri . Pustite da se malo ohladi pa prelijte preko smjese zobenih pahuljica.
Stavite u zamrzivač da se dobro ohladi i stvrdne. Izvadite iz zamrzivača, narežite na kocke i uživajte!
Ako ne želite da se čokolada stvrdne možete dodat malo mlijeka ili slatkog vrhnja ja pravim bez a vi po želji .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar