ponedjeljak, 19. veljače 2018.

Prijedlog za ručak:Pileći baci iz rerne sa šampinjonima i fantastičnim umakom!


Jednostavan i brz ručak a jako ukusan neznam dali ste probali dosad al meni se stvarno sviđa a naravno i moima u kući .Svi budemo zadovoljni što nam je i krajnji cilj .

Potrebno :

1kg pilećih batka
4 kašike ulja
so, biber,vegeta po ukusu
4 čehna bijelog luka
300 g šampinjona
1  krem supa sa šampinonima
2dcl vode
malo nasjeckanog peršuna

Priprema :
Pileće batake operite pod mlazom hladne vode i osušite. Propržite ih  na vrelom ulju da uhvate koricu . Posolite i začinite po ukusu. . Očistite šampinjone i isijecite ih na listiće ne peviše sitno . Izvadite batake iz tave  i na preostalom ulju dinstajte šampinjone  5minuta dodajte bijeli luk kad su šampinjoni već proprženi . Dolijte 2dl  vode, ostavite da se kuha, pa umešajte krem supu iz kesice (umutite je sa malo vode i izmiješajte da nema grudvica ).  Batake stavite u tepsiju ili vatrostalnu zdjelu prelite sa supom i šampinjonima i stavite u rernu zagrijanu na 200 stepeni . nekih 15 -20 min . Pred služenje pospite isjeckanim peršunom. Poslužiti toplo  može samo ili uz prilog pire krompir ,kuhana tjestenina ,rižu ... 
Napomena :Ako želite da imajte više umaka stavite 3 dcl vode a u supu dodajte kašiku dve gustina pa dobro umutite ako bude gusto razblžite sa vrhnjem za kuhanje ja isto znam bez i dodavanja  vode i gustina pred sam kraj dodati vrhnje za kuhanje kad imam pošto moji vole više sočnije .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar