Potrebno
Za tijesto:
3-4 jaja
200ml vode
100 ml ulja
6 punih kašika oštrog brašna
Za fil:
600 ml mleka
2 pudinga od čokolade
1 čokolada
100 grama šećera
1/2 margarina
250ml slatke pavlake za bijeli dio
200ml vode
100 ml ulja
6 punih kašika oštrog brašna
Za fil:
600 ml mleka
2 pudinga od čokolade
1 čokolada
100 grama šećera
1/2 margarina
250ml slatke pavlake za bijeli dio
Priprema
Za tijesto::
Brašno zakuvati u provrelu vodu i ulje, u mlako dodati jedno po jedno jaje.Smjesu mozete iz šprica ili obične vrećice za zamrzivač kojom ste osjekli jedan ćosak Istisnuti na pek papir duguljaste oblike.Peći na 180 stepeni oko pola sata bez otvaranja rerne. Pečeno seći na pola i filovati.
Za fil:
Skuhati puding u mlijeku sa šećerom u vruć puding umiješati čokoladu izlomljenu na kockice miješati dok se ne istopi
U ohladjeno umiksati pola margarina ili umjesto margarina dodaje 100 ml umućene slatke pavlake .Napuniti špricu prvo čokoladnim filom i puniti eklere pa zatim sa slatkom pavlakom poklopiti i to je to mozete ako želite dekorisati malo sa istopljenom čokoladom ili samo posuti šećerom u prahu .
U ohladjeno umiksati pola margarina ili umjesto margarina dodaje 100 ml umućene slatke pavlake .Napuniti špricu prvo čokoladnim filom i puniti eklere pa zatim sa slatkom pavlakom poklopiti i to je to mozete ako želite dekorisati malo sa istopljenom čokoladom ili samo posuti šećerom u prahu .
Ohladiti malo u frižideru pa poslužiti.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar