subota, 17. veljače 2018.

Idealan kolač :Ekleri sa dva krema !


I ovaj kolač kao i princes krofne je u samom vrhu kolača koje volim .Ima malo više posla od onih jednostavnih kolača smućkaj pa peci al zato je topp, ukus je idealan koji se pamti .Svakako ako nevolite čokoladu puding možete uzeti po želji ili slastčarsku kremu od žumanjaka .

Potrebno

Za tijesto:
3-4 jaja
200ml vode
100 ml ulja
6 punih kašika oštrog brašna

Za fil:
600 ml mleka
2 pudinga od čokolade
1 čokolada
100 grama šećera
1/2 margarina
250ml  slatke pavlake za bijeli dio

 

Priprema
Za tijesto::
Brašno zakuvati u provrelu vodu i ulje, u mlako dodati jedno po jedno jaje.Smjesu mozete iz šprica ili obične vrećice za zamrzivač kojom ste osjekli jedan ćosak  Istisnuti na pek papir duguljaste oblike.
Peći na 180 stepeni oko pola sata bez otvaranja rerne. Pečeno seći na pola i filovati.

Za fil:
Skuhati puding u mlijeku sa šećerom u vruć puding umiješati čokoladu izlomljenu na kockice miješati dok se ne istopi
U ohladjeno umiksati pola  margarina  ili umjesto margarina dodaje 100 ml umućene slatke pavlake .Napuniti špricu prvo čokoladnim filom i puniti eklere pa zatim sa slatkom pavlakom poklopiti i to je to mozete ako želite dekorisati malo sa istopljenom  čokoladom ili samo posuti šećerom u prahu .
Ohladiti malo u frižideru pa poslužiti.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar