subota, 17. veljače 2018.

Još jedan dobri kolač od jabuka mirsan i sočan usto jako ukusan!


Ovaj kolač možemo svrstati u brze kolače sve satojke pripremi umuti i peci .Kolač je jako sočan i ukusan a brzo se napravi.
Potrebno:
3 srednje jabuke 
4 jaja 
150gr šećera 
120gr margarina 
100gr riže
60gr sjeckanih oraha moze i više naravno 
50gr izdrobljenog keksa 
4 kašike gustina 
1 kašikica cimeta 
1vanilin šećer 
korica limuna 
šećer u prahu za posip 

Priprema:

Zakuhati mlijeko s prstohvatom soli i dvije žlice šećera,dodati rižu i kuhati na umjerenoj vatri oko pola sata,često mješajući.Pri kraju kuhanja dodati vanilin šećer i ribanu koricu limuna i kuhati dok riža ne upije svu tekućinu.Pustiti da se ohladi.
U velikoj zdjeli miješati žumanjke i preostali šećer da se zapijeni i dodati rastopljeni maslac(margarin) i dobro i nastaviti miješati.Dodati kuhanu rižu,cimet,orahe i izdrobljenog  keksa(u kesu stavite kekse i kuhinjskom oklagijom izdrobite) dobro sve izmješati.
Zatim dodati prosijani gustin,brašno i prašak za pecivo promiješati i dodati jabuke isjeckane na kockice.Izlupati čvrst snijeg od bjelanjaka i postupno ga dodati u smjesu lagano mješajući.
Smjesu jako lagano promiješati odozdo prema gore.
Istresti smjesu u kalup i staviti u predhodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva.Kad se kolač stavi smanjiti temperaturu na 190 stupnjeva i peći ga oko 50 min ovisi o pećni, ako počne tamniti prekrijte ga sa papirom da ne izgori. Kad je gotov ostaviti ga još pet minuta u pećnici. Nakon pet minuta kolač izvaditi i pustiti da se ohladi i na kraju ga posuti sa šećerom u rah.Kolač ohladiti pa sjeći na kriške i poslužiti .

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar