U nedostaku vremena za pečenje kora i pravljenjem krema donosimo vam još jedan brzi recept koji je jako ukusan .
Potrebno :
Za nadjev/punjenje keksića :
200 g margarina ili maslaca
100g čokolade po želji( ja sam stavila mliječnu sa sitnim lešnjacuma )
250 gr mljevenog keksa po želji
kašikica arome narandze ili iscijeđeni sok od 1 narandze
korica od naranze
Za dekoraciju :Istopljena čokolada 100gr
2 kašike ulja
malo naribane bijele čokolade
I još:
32 keksa jafa bilo koji
sok od narandze (moze iscijeđeni može gusti sok ) za natapanje keksića
Priprema
Za nadjev ili punjenje:
Istopite margarin i čokoladu pa dodajte keks sok ili aromu od narandže(keks nemojte dodati sve odjednom pomalo dodajte ) treba da dobijete ne previse gustu masu da je mozete mazati po keksima,
Svaki keks sa dolje strane,koja nije čokoladna,namažite malo sokom od narandze ne previse da vam se poslje ne raspadaju keksi jedna kašikica je dovoljna .
Na gornju čokoladnu stranu stavite po dvije kašike nadjeva,pa poklopite da drugim jafa keksom,okrećući čokoladnu stranu prema dole i njega malo namažite sokom Fino oblikujte kolač da je sve popunjeno
Istopite čokoladu sa uljem na laganoj vatri ili na pari da vam čokolada ne zagori ,pa na svaki kolač stavite po jednu kašikicu čokolade i malo je razmazite,pa pospite sa naribanom čokoladom.
Potrebno :
Za nadjev/punjenje keksića :
200 g margarina ili maslaca
100g čokolade po želji( ja sam stavila mliječnu sa sitnim lešnjacuma )
250 gr mljevenog keksa po želji
kašikica arome narandze ili iscijeđeni sok od 1 narandze
korica od naranze
Za dekoraciju :Istopljena čokolada 100gr
2 kašike ulja
malo naribane bijele čokolade
I još:
32 keksa jafa bilo koji
sok od narandze (moze iscijeđeni može gusti sok ) za natapanje keksića
Priprema
Za nadjev ili punjenje:
Istopite margarin i čokoladu pa dodajte keks sok ili aromu od narandže(keks nemojte dodati sve odjednom pomalo dodajte ) treba da dobijete ne previse gustu masu da je mozete mazati po keksima,
Svaki keks sa dolje strane,koja nije čokoladna,namažite malo sokom od narandze ne previse da vam se poslje ne raspadaju keksi jedna kašikica je dovoljna .
Na gornju čokoladnu stranu stavite po dvije kašike nadjeva,pa poklopite da drugim jafa keksom,okrećući čokoladnu stranu prema dole i njega malo namažite sokom Fino oblikujte kolač da je sve popunjeno
Istopite čokoladu sa uljem na laganoj vatri ili na pari da vam čokolada ne zagori ,pa na svaki kolač stavite po jednu kašikicu čokolade i malo je razmazite,pa pospite sa naribanom čokoladom.
Ohladite kolče u frižideru pa poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar