Ovo je još jedan stari dobri recept naših baka meni jako drag džem kaisije daje posebnu aromu .
Potrebno
Za korice :
Priprema :
Kvasac potopiti u mlako mlijeko sa kašičicom šećera ostaviti da nadođe.
Mast umutiti sa kašikom šećera, dodati jaja, umešati nadošli kvasac, pa postepeno dodavati brašno i umesiti fino tijesto.
Tijesto podeliti na četiri jednaka dela i svaki deo rastanjiti prema veličini pleha.
U podmazan pleh staviti jedan sloj testa, premazati ga džemom izmešanim sa kakaom, pa posuti trećinom mlevenih oraha izmešanih sa šećerom.
Pokriti drugom korom i tako naizmenično dok se sve ne utroši, a preko gornje kore ne stavljati ništa.
Kolač peći na umerenoj temperaturi 180 stepeni nekih 25 -30 min ako vam je jaka peć
onda odrete sami ili smanjite temperaturu a pecite duže kolač je pečen kad odozgo fino urumeni .Vruć kolač premazati džemom, posuti mlevenim orasima,dodatno možete ukrasit čitavim poprženim lješnjacima ali nije neophodno.
2 jaja,
šolja mlijeka
kašika masti ili maslaca
kvasac,
800 g brašna,
1 kšikica šećera
kašika masti ili maslaca
kvasac,
800 g brašna,
1 kšikica šećera
Za premaz :
kašika kakaa,
300 g džema od kaisija,
200 g mlevenih oraha,
šećer po ukusu
Kvasac potopiti u mlako mlijeko sa kašičicom šećera ostaviti da nadođe.
Mast umutiti sa kašikom šećera, dodati jaja, umešati nadošli kvasac, pa postepeno dodavati brašno i umesiti fino tijesto.
Tijesto podeliti na četiri jednaka dela i svaki deo rastanjiti prema veličini pleha.
U podmazan pleh staviti jedan sloj testa, premazati ga džemom izmešanim sa kakaom, pa posuti trećinom mlevenih oraha izmešanih sa šećerom.
Pokriti drugom korom i tako naizmenično dok se sve ne utroši, a preko gornje kore ne stavljati ništa.
Kolač peći na umerenoj temperaturi 180 stepeni nekih 25 -30 min ako vam je jaka peć
onda odrete sami ili smanjite temperaturu a pecite duže kolač je pečen kad odozgo fino urumeni .Vruć kolač premazati džemom, posuti mlevenim orasima,dodatno možete ukrasit čitavim poprženim lješnjacima ali nije neophodno.
Ohladiti pa sjeći na kocke ili šnite i poslužiti .
Prijatno !
Napomena: ako nemate džem od kaisije može i bilo koji drugi koji imate .
Napomena: ako nemate džem od kaisije može i bilo koji drugi koji imate .
Nema komentara:
Objavi komentar