subota, 17. veljače 2018.

Predivna poslastica u obliku lizalice koja će oduševiti vaše mališane !


Ako želite obradovati svoje najmlađe članove porodice ova poslastica je idealna za to .Jednostavna je za napravit a njihova sreća je neprocjenjiva .Preporučujem duplu dozu aka ih pravite za rođendan .
Potrebno 

 Za 16 lizalica:

200 g petit keksa
75 g maslaca
50 g tamne čokolade
2 kašike marmelade (ukus po želji)
16 štapića za ražnjiće (debljih)

Za glazuru:

150 g  čokolade(moze pola pola  )
3 kašike ulja
razne perlice za dekoraciju

Priprema
Za lizalice :

Keks smrvite, ali tako da vam ostane i malo krupnijih komadića. Na laganoj vatri rastopite maslac i čokoladu stalno mešajući. Dodajte u to smrvljeni keks i dobro izmešajte rukama. Ubacite marmeladu pa sve sjedinite. Ostavite u frižideru preko noći. Kad se smesa za kolačiće dobro ohladi i stegne, napravite 16 kuglica u koje pažljivo zabodite štapiće i oblikujte dlanom u kuglu. Opet vratite u frižider dok pripremite glazuru.
Za glazuru i dekoraciju:
Na laganoj vatri rastopite belu  i tamnu čokoladu  i ulje stalno mešajući.  Kad se čokolada rastopila, ostavite je malo da se ohladi i počne gusnuti, ali ne previše. Izvadite iz frižidera štapiće i brzo ih umočite u čokoladu sa svih strana, otresite višak i zabodite neku dublju zdjelu u obliku vazne moze i tegla bitno je da se ne sastave da se lijepe jedna za drugu .Ako želite roze lizalice kada ste par lizalica umočili u bijelu čokoladu u ostatak dodajte par kapi arome maline ili višnje pa  promiješajte dobićte i rozu glazuru .Taman kad završite poslednji štapić, onaj prvi će biti spreman za umakanje u perlice. Pažljivo pospite  ili umočite u perlice po kolačiću i ponovo ga vratite u zdjelu da se potpuno glazura stisne. Ostavite u frižideru do služenja.

Vaši najmlađi biće oduševljeni a i vi što su oni sretni.
Napomena:U smjesu za lizalice možete još dodati orašaste plodove po želji ili kandirano voće kao i žele bombone .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar