nedjelja, 18. veljače 2018.

Njoke po Italijanskom receptu!


Pripremite brz i ukusan obrok po Italijanskom receptu jako ukusan .
Potrebno 

 Za 4 osobe:

500 g njoka,

 1 manja tegla gotovog sosa od paradajza,
 50 g zelenih maslina bez koštice,
 50 g pinjola ili badema,
 1 kašika svežeg bosiljka
2 čena belog luka, 
3 kašike maslinovog ulja, 
so, 
biber, 
100 ml vode,
 4 kašike parmezana

Priprema:

Pinjole ili bademe kratko propecite na teflonskom tiganju bez masnoće, ohladite ih i sitno iseckajte. U gotov sos od paradajza dodajte pinjole, seckane masline, iseckan bosiljak, maslinovo ulje, propasirani beli luk, so i biber, pa sve dobro promešajte. Pripremljen sos stavite u šerpu, dodajte vodu i prokuvajte oko četiri minuta. Njoke skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite ih i odmah pomešajte s pripremljenim sosom. Pospite rendanim parmezanom i poslužite ko voli mogu i same ili uz meso po želji .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar