nedjelja, 18. veljače 2018.

Idealni za doručak :Hrskavi šapići sa slaninom !



Potrebno :

1 pakovanje lisnatog tijesta 500 g
slanine po potrebi 

kačkavalj za premaz 
2 žumanjka + malo soli 
susam za posip


Priprema :
Lisnato tijesto razvaljati tanko na malo brašna  zatim izmrvite sitno  kačkavalj(ili tanko premažite ) po tijestu. Lisnato tijesto isijecite  na trake širine oko 3cm a sami odredite  dužinu može da bude za dužinu šnite slanine treba da su iste dužine .
 Isecite  slaninu na tanke šnite tolike da prekrijete takice lisnatog tijesta
 Svaku trakicu zavrnite u šapić i redajte na pleh oblžen pek papirom  Premažite umućenim žumanjcima i   pospite susamom
6. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni nekih 15 min zavisno od rerne dok ne porumene i postanu hrskavi .Poslužite  tole ili hladne uz  jogurt .Ukusni su hrskavi tope se u ustima uživajte .

Napomena :Nemorate ako ne želite iskoristit čitavo lisnato tijesto možete i preoploviti ali vjerujte kolko su dobri da ćete se pokajati sto ste napravili manje moji svi vole ove štapiće rado ih jedemo i hladne .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar