Potrebno :
1 pakovanje lisnatog tijesta 500 g
slanine po potrebi
kačkavalj za premaz
2 žumanjka + malo soli
susam za posip
Priprema :
Priprema :
Lisnato tijesto razvaljati tanko na malo brašna zatim izmrvite sitno kačkavalj(ili tanko premažite ) po tijestu. Lisnato tijesto isijecite na trake širine oko 3cm a sami odredite dužinu može da bude za dužinu šnite slanine treba da su iste dužine .
Isecite slaninu na tanke šnite tolike da prekrijete takice lisnatog tijesta
Svaku trakicu zavrnite u šapić i redajte na pleh oblžen pek papirom Premažite umućenim žumanjcima i pospite susamom
6. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni nekih 15 min zavisno od rerne dok ne porumene i postanu hrskavi .Poslužite tole ili hladne uz jogurt .Ukusni su hrskavi tope se u ustima uživajte .
Napomena :Nemorate ako ne želite iskoristit čitavo lisnato tijesto možete i preoploviti ali vjerujte kolko su dobri da ćete se pokajati sto ste napravili manje moji svi vole ove štapiće rado ih jedemo i hladne .
Prijatno!
Isecite slaninu na tanke šnite tolike da prekrijete takice lisnatog tijesta
Svaku trakicu zavrnite u šapić i redajte na pleh oblžen pek papirom Premažite umućenim žumanjcima i pospite susamom
6. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni nekih 15 min zavisno od rerne dok ne porumene i postanu hrskavi .Poslužite tole ili hladne uz jogurt .Ukusni su hrskavi tope se u ustima uživajte .
Napomena :Nemorate ako ne želite iskoristit čitavo lisnato tijesto možete i preoploviti ali vjerujte kolko su dobri da ćete se pokajati sto ste napravili manje moji svi vole ove štapiće rado ih jedemo i hladne .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar