nedjelja, 18. veljače 2018.

Još jedan jako kremasti kolač sa nutelom !


Kremasti kolač sa nutelom i sirom bez kuhanja krema ispecite korice i umutite kremu i to je to Kolač je jako ukusan posebno je odličan za one koji obožavaju nutelu još jedna idealna poslastica za njih.
Potrebno:
1 pakovanje  lisnatog tijesta 500gr 
Za fil:
250 gr krem sira po želji 
750 ml slatkog vrhnja 
100 gr šećera 
100 gr istopljene nougat čokolade 
150 gr nutele ili nekog dr krema 
Priprema :
Lisnato tijesto pretežno dode iz dva dijela taman za dvije korice 
Lisnato tijesto  odmrznuti i razviti na malo brašna veličini vašeg pleha iz rerne .Ispeći dvije korice  na obrnutoj m plehu u rerni na 180 stepeni oko 10 min ako vam je pećnica jaka smanite temperaturu na 160 korice treba da ostanu svijetle .Korice obavezno izbockat vilicom prije pečenja pošto se zna dignuti nepravilno .
Pečene kore ostaviti da se ohlade i presjeći na pola da dobijete 4 jednake kore bilo po dužini ili širini .
Za fil:
Prvo istopite čokoladu ako nemate čokolade onda dodajte gorki kakao u kremu .
Umutiti slatku pavlaku ,šećer i sir na kraju dodati istopljenu čokoladu i nutelu- masu sjediniti 
Slaganje :
Na tasnu za posluživanje stavite  prvu koricu namažite filom vodite računa da imate fila za sve četiri kore i za dekoraciju .Nafilovanu tortu ostaviti u frižider da se ohladi i korice da se otuste bar 4 sata do posluživanja .Zatim sjeći na šnite ili kocke i poslužiti .Dodatno možete dekorisati sa malo naribane čokolade .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar